Felle regen en ongevallen maken avondspits extra zwaar

Felle regen en ongevallen maken avondspits extra zwaar
Antwerpen / Stabroek -

Het is een echte regenspits aan het worden. Door de felle buien en enkele ongevallen op cruciale plekken, stond er op een bepaald moment 300 km file in België. In Antwerpen was een ongeval op het Knooppunt Haven de boosdoener: de hele snelweg richting Tijsmans- en Liefkenshoektunnel raakte er versperd.

Ter hoogte van Stabroek, op de aansluiting van de A12 naar de R2 (Tijsmanstunnel/Liefkenshoektunnel) waren rond 15u twee vrachtwagens beginnen slippen in het hevige regenweer. Het verkeer kon niet meer passeren richting haven en Linkeroever.

De eerste vrachtwagen ging na zijn slippartij door een vangrail, en de dieperik in. De oplegger stak nog boven de grond uit, de cabine schoof meters naar beneden. De tweede vrachtwagen ging door een remmanoeuvre in schaar en versperde mee de rijbaan. Geen van de chauffeurs raakte gewond. Er kwamen drie takelwagens aan te pas om de mastodonten weer weg te krijgen.

Er waren ook kleinere ongevallen ter hoogte van Sint-Job richting Antwerpen (E19), Lummen richting Luik (E313) en de Leonardtunnel in Brussel. Ook op het knooppunt Merelbeke op de aansluiting naar de E40 was één rijstrook versperd na een ongeval.

In totaal stond er rond 17.15 uur in heel het land 300 kilometer file. “Slechts twee avondspitsen waren sinds januari van dit jaar nóg drukker: de uittochten van Pinksteren en Hemelvaart”, laat Hajo Beeckman weten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees