Vrouw steekt drie mannen neer nadat ze haar dochter verkrachtten

Vrouw steekt drie mannen neer nadat ze haar dochter verkrachtten

Foto: ss

Een Zuid-Afrikaanse vrouw heeft begin september de drie verkrachters van haar dochter (27) neergestoken. Eén man kwam om het leven, twee anderen raakten gewond. Na haar arrestatie kwamen er forse reacties op sociale media, waar de vrouw “leeuwenmoeder” wordt genoemd.

Op 2 september zag de vrouw hoe enkele mannen haar dochter lastigvielen en verkrachtten in de provincie Oostkaap. De moeder greep meteen een mes en stak de daders neer. Een van hen kwam daarbij om het leven.

Op sociale media ontstond al snel een golf van solidariteit. De mensen doopten haar “leeuwenmoeder” en pleitten voor haar vrijlating omdat ze volgens hen handelde uit wettige zelfverdediging. Korte tijd later werd ze onder strenge voorwaarden vrijgelaten.

Om moeder en dochter financieel te ondersteunen, is intussen ook een crowdfunding opgestart. In zes dagen tijd bracht die al meer dan 7.800 dollar - of zo’n 6.500 euro - op.

De vermoedelijke daders moesten donderdag voor de rechtbank verschijnen. In oktober is de moeder aan de beurt. Volgens haar advocaat Buhle Tonise wordt ze aangeklaagd voor moord en poging tot moord.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees