Pedofiel misbruikt meisje (15) en smeekt haar om te zwijgen: “Ik ben te mooi om naar de gevangenis te gaan”

Pedofiel misbruikt meisje (15) en smeekt haar om te zwijgen: “Ik ben te mooi om naar de gevangenis te gaan”

Foto: South Yorkshire Police

Zes maanden lang viel hij haar lastig op Facebook. Hij beïnvloedde haar en lokte haar in de val om een seksuele relatie te beginnen met hem. Na het misbruik smeekte Ryan Kirk (25) uit de Engelse stad Rotherham zijn slachtoffer om niets te zeggen aan de politie. Hij was naar eigen zeggen namelijk “te mooi om naar de gevangenis te moeten”.

Drie jaar lang had hij alle beschuldigingen van pedofiele handelingen ontkend. Maar tijdens de vierde dag van het proces tegen Ryan Kirk (25) kwamen er eindelijk bekentenissen.

“Zes maanden lang heeft hij contact gehad met het meisje”, klonk het in de rechtbank. “Hij vroeg haar om seks te hebben met hem. Op het moment van de feiten was hij 22 jaar oud, maar hij deed zich voor als een 19-jarige. Hij wist heel goed dat het meisje maar 15 jaar oud was.”

Uit de gesprekken op Facebook bleek dat de jongeman haar in een seksuele relatie probeerde te lokken. Hij vertelde haar hoe ze een koppel zouden worden als ze instemde. Later bracht hij haar naar een afgelegen plek om haar te misbruiken. “Hij beïnvloedde haar om meer te doen. Hij heeft een jong meisje misbruikt om zijn eigen ziekelijke drang naar controle en macht te bevredigen.”

Het jonge slachtoffer vond uiteindelijk de moed om alles aan haar ouders te vertellen. Toen Kirk dat te weten kwam, smeekte hij haar om niets te vertellen aan de politie. Hij probeerde haar te overtuigen door te zeggen dat hij “toch te mooi was om naar de gevangenis te gaan”.

De dader is intussen veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees