Italië mikt op maar liefst vijf (!) verschillende pionnen in WK wielrennen

Italië mikt op maar liefst vijf (!) verschillende pionnen in WK wielrennen

Matteo Trentin is een van de vijf speerpunten van de Italiaanse selectie. Foto: Photo News

BRUSSEL -

Italië treedt met verschillende kanshebbers op eremetaal (Matteo Trentin, Elia Viviani, Gianni Moscon, Diego Ulissi en Sonny Colbrelli) aan in de wegrit (24/09) op het WK wielrennen in het Noorse Bergen (17-24/09).

Naast Matteo Trentin (Quick-Step Floors), die in de Vuelta vier etappes won, en Elia Viviani (Sky), winnaar van onder meer de Cyclassics Hamburg en de Bretagne Classic, tekenen ook Diego Ulissi (UAE Team Emirates) en Sonny Colbrelli (Bahrain Merida) present. Ulissi won onlangs de GP van Montréal, Colbrelli pakte donderdag de bloemen in de Coppa Bernocchi. Verder werden ook Gianni Moscon (Sky), Daniele Bennati (Movistar), Alberto Bettiol (Cannondale), Alessandro De Marchi (BMC) en Salvatore Puccio (Sky) opgenomen in de Italiaanse selectie.

In de selectie van Davide Cassani ontbreekt Vincenzo Nibali zoals verwacht. Hij liep zaterdag een ribblessure op bij een valpartij tijdens de afdaling van El Cordal in de voorlaatste etappe van de Ronde van Spanje, waarin hij tweede werd in de eindstand. Ook Fabio Aru is er niet bij.

Italië wacht op een eerste regenboogtrui sinds Alessandro Ballan in 2008 voor eigen supporters in Varese naar de wereldtitel reed.

Gianni Moscon treedt als enige Italiaan aan in de individuele tijdrit.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.