Parket onderzoekt mogelijke ontvoeringspoging van tienermeisjes

Parket onderzoekt mogelijke ontvoeringspoging van tienermeisjes

Foto: Belga

Londerzeel / Meise -

Het parket Halle-Vilvoorde is een onderzoek gestart naar een mogelijke poging tot ontvoering van twee meisjes. Hun moeder trekt alvast aan de alarmbel.

Kenza (16) was dinsdagochtend met haar kleine zus Alexa (11) op weg naar school in Londerzeel toen ze naar eigen zeggen werd lastiggevallen door een oudere, redelijk struise man. Die stopte met zijn bestelwagen aan het kleine kerkje van Imde, waar de twee meisjes aan het wachten waren op de vader van een vriendin. Die pikt hen namelijk op, op weg naar school.

De man vroeg de meisjes in te stappen. Hij zou hen een lift naar Londerzeel geven. Toen de meisjes weigerden, sloeg de toon volgens hen snel om. De man werd kwaad en wilde hen benaderen. “Op dat moment duwde Kenza haar zus weg en zetten mijn dochters het op een lopen”, vertelt mama Jennifer. “Vlak daarna kwam een andere bestuurder aangereden en vluchtte de man weg in zijn bestelwagen.”

Fysiek geweld

De zusjes belden meteen hun mama en wachtten de komst af van de vader die hen zou oppikken. Inmiddels had hun moeder de politie verwittigd en wachtte ze samen met de agenten haar dochter op aan de school. De meisjes waren overstuur, maar fysiek geweld was gelukkig uitgebleven. De politie verhoorde alvast één man, maar die had niets met de zaak te maken.

Jennifer besloot om het voorval op de sociale media te delen. “Om ook andere ouders te waarschuwen”, zegt ze. “Ik vind het jammer dat de directie besloot hiervan op school geen melding te maken en andere ouders te waarschuwen. We hebben klacht ingediend en moeten morgen (vrijdag, nvdr.) door een boek met portretfoto's. Er werd ook gevraagd om een robotfoto te maken, maar de meisjes kennen niet genoeg details van de man.”

De meisjes zijn over hun toeren, maar gaan wel naar school. “Hen thuis laten, is geen optie. Maar ze hebben wel nachtmerries en huilen in hun slaap. Ik geloof absoluut niet dat ze dit zouden verzinnen, hoewel die vraag mij wel gesteld werd door de politie”, besluit de moeder.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees