Nieuw stadion Club Brugge? Al meer dan tien jaar plannen en procederen

Club Brugge staat dichter dan ooit bij een nieuwe voetbaltempel. Dat werd stilaan tijd, want de Brugse stadiondroom is al meer dan tien jaar oud. Een overzicht.

u januari 2007: Toenmalig Club Brugge-voorzitter Michel D'Hooghe stelt zijn plannen voor: een stadion voor 40.000 supporters, met winkelcentrum, langs de E40 in Loppem.

u april 2009: De Vlaamse regering kiest voor de Oostkampse Baan, zonder winkelcentrum, maar door een negatief milieu-effectenrapport (MER) en aanhoudend buurtprotest belandt het stadion op de lange baan.

u september 2013: Na lange administratieve en juridische procedures dient de Raad van State de doodsteek toe. Club Brugge mag helemaal opnieuw beginnen.

u november 2013: Club en Cercle gaan voor een project met twee stadions aan de Blankenbergse Steenweg. In december geeft het stadsbestuur daarvoor zijn principiële goedkeuring.

u november 2014: Cercle beslist om toch niet mee te verhuizen en pleit voor een kleiner, gerenoveerd Jan Breydelstadion.

u mei 2016: Een milieu-effectenrapport voorziet in geen onoverkomelijke problemen voor de nieuwe locatie.

u november 2016: De Vlaamse regering geeft groen licht voor de voorlopige vaststelling van een nieuw GRUP, en daarmee ook voor de plannen van het stadion.

u september 2017: De Vlaamse regering beslist over de definitieve vaststelling van het GRUP.

Corrigeer

NIEUWS