900.000 mensen krijgen per ongeluk mail van de FOD Financiën die eigenlijk voor de douane bestemd was

900.000 mensen krijgen per ongeluk mail van de FOD Financiën die eigenlijk voor de douane bestemd was

Hebt u ook zo een vreemde mail gekregen van de FOD Financiën? Neen, er waren geen hackers aan het werk. Het is gewoon een administratieve vergissing. De mail was eigenlijk voor de Algemene Administratie van Douane en Accijnzen bedoeld maar werd per vergissing naar 900.000 burgers gestuurd. U mag hem dus gewoon weggooien.

“Dinsdag, de 19de september gaan we de update voor het versturen van de begeleidingsdocumenten in PDF-formaat installeren. OPGELET : dit enkel voor de kantoren BE408000 en BE432000 (en natuurlijk enkel voor aangiftes gemaakt in de normale procedure met gebruikmaking van een AL-code of gemaakt in de vereenvoudigde procedure – zoals dit nu al het geval is voor het kantoor BE109000)....”

Nogal wat mensen wreven zich vrijdag in de ogen toen ze deze opvallende mail van de FOD Financiën in hun mailbox vonden en niet goed wisten wat ze er moesten mee aanvangen. Het werk van hackers of een virus, dachten velen.

“Neen, het gaat om een vergissing van de administratie. De mail, die bestemd was voor 3.200 adressen en in feite een interne nota is voor de douane-administratie, werd per ongeluk naar 900.000 adressen verstuurd. In de loop van vrijdagochtend kregen die allemaal een tweede mail met excuses. Het ging om een dienstmededeling in verband met een update en bevatte helemaal geen gevoelige informatie”, zegt Francis Adyns van de FOD Financiën.

In de loop van vrijdagochtend kreeg iedereen die de mail per ongeluk ontving, een tweede mail met excuses.

“Door een interne vergissing ontving u een e-mail van de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen met als onderwerp ‘ Update NCTS BE408000 BE432000 ‘. Deze e-mail was niet voor u bedoeld. U mag die e-mail dan ook negeren. Onze excuses voor het veroorzaakte ongemak”, klonk het.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees