Food

Dr. Oetker maakt pizza met chocolade (maar er is één nadeel)

Dr. Oetker maakt pizza met chocolade (maar er is één nadeel)
Pizza? Lekker. Chocolade? Ook lekker. Daarom voegt het Duitse merk Dr. Oetker beide lekkernijen gewoon samen. En het beste nieuws: de Pizza Dolce al Cioccolato is sinds kort verkrijgbaar in België.

“Het concept van chocoladepizza bestaat al eerder in het buitenland, maar maakt binnenkort ook deel uit van ons gamma. Het is de eerste keer dat ik zoiets zie”, zegt woordvoerder van Carrefour Baptiste Van Outryve, die denkt dat de pizza goed zal scoren bij vriendengroepen tijdens een gezellig avondje samen. De supermarktketen pakt vanaf volgende week uit met de snack, maar bij Colruyt hebben ze die al sinds 5 september in het assortiment. Ook bij Spar kun je de pizza vinden en Okay is vanaf 2 oktober aan de beurt.

Het nadeel? Wie calorieën telt, kan schrikken. Dit gerecht weegt 300 gram en bevat er in totaal 960. Dat zijn er 147 meer dan een klassieke margarita uit het gamma en bijna de helft van de dagelijks aanbevolen calorie-inname (1600 tot 2000 calorieën) voor vrouwen met een sedentaire levensstijl. De kans is wel klein dat je zo'n chocoladen pizza in één keer opeet.

Voor de geïnteresseerden: de snack bereid je net zoals een andere pizza in de oven. Verwarm op 200 graden en laat een tien à elf minuten bakken. De deeg moet uitharden en de chocolade toppings moeten de kans krijgen om te smelten. "Je kunt hem op eender welk moment van de dag eten, maar let wel: de pizza is geen vervanger van de klassieke variant, noch van vlees en groenten”, weet Van Outryve nog.

Dr. Oetker maakt pizza met chocolade (maar er is één nadeel)

In Nederland heeft mamablogster Nathalie van Volg Mama alvast van de pizza geproefd, die ze in Duitsland kocht voor 2,89 euro. Het verdict? En ze deelt haar mening. Eenmaal uit de oven ziet de snack er volgens haar niet zo aantrekkelijk uit. Haar zoontje smulde ervan, haar dochter trok haar neus op. “Dit smaakte als een creatie van crêpes met een berg Nutella en brownies”, schrijft ze op haar site.

Corrigeer