Uitspraken Trump over ontploffing Londen vallen niet in goede aarde: “Hij helpt echt niet”

Uitspraken Trump over ontploffing Londen vallen niet in goede aarde: “Hij helpt echt niet”

Theresa May en Donald Trump. Foto: REUTERS

Een nieuwe aanslag, een nieuwe tweet van Donald Trump. Volgens de Amerikaanse president moet er veel strenger opgetreden worden tegen terroristen. “Zijn uitspraken helpen echt niet”, zegt de Britse premier Theresa May.

Het duurde vrijdagochtend andermaal niet lang voor Donald Trump een mening gevormd had over de ontploffing op een Londense metro en die ook kwijt wilde aan de wereld. “Opnieuw een aanslag in Londen door een loserterrorist. Dit zijn zieke mensen die al in het zicht van Scotland Yard waren, er moet proactief opgetreden worden”, schreef hij op Twitter.

De Amerikaanse president speculeerde daarmee over het feit dat de Britse politie eigenlijk al wist wie de dader was, terwijl ze zelf nog aan een onderzoek bezig was. “Loserterroristen moeten aangepakt worden op een veel sterkere manier. Het internet is hun voornaamste rekruteringsmiddel. We moeten dat afsnijden en veel beter gebruiken”, tweette hij nog.

De Britten reageren misnoegd op de uitspraken van Trump. Premier Theresa May bijvoorbeeld, die de tweets nutteloos noemde. “Het helpt echt nooit als iemand al speculeert over een lopend onderzoek”, zei ze bij CNN.

Aan diezelfde journalisten van CNN voegde Trump er even later nog aan toe dat hij het vreselijk vindt. “Dit blijft maar aanhouden. We moeten heel slim zijn en heel hard. Misschien zijn we niet hard genoeg in onze reacties. Ik ga de Britse premier nu bellen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S