Badstad niet akkoord met uitspraak in ‘Alloo in de Nacht’

Badstad niet akkoord met uitspraak in ‘Alloo in de Nacht’

Het koppel vond dat er ’s nachts niets te doen was in de badstad. “Niet waar”, vindt het stadsbestuur. Foto: vtm

Blankenberge -

Na de spottende uitspraak in ‘Reizen Waes’ zo’n twee jaar geleden, waar Tom Waes een potsierlijke Albanese badplaats vergeleek met Blankenberge, was het donderdagvond weer prijs op de nationale televisie. Tijdens ‘Alloo in de nacht’, het programma waar Luk Alloo nachtbrakers volgt, belandde de cameraploeg in Blankenberge. “Blankenberge is dood”, klonk het.

Een koppel zocht omstreeks 0.30 uur ’s nachts een restaurant en liet zich daarbij in primetime de uitspraak “Blankenberge is dood” ontvallen. Een spijtige zaak voor de badstad, waar het stadsbestuur de laatste jaren de nodige inspanningen levert om de badplaats opnieuw te laten floreren. Iets wat ook aardig lukt. Het stadsbestuur relativeert daarom de uitspraak op de nationale televisie en maakt zich sterk dat de burger wel beter weet.

“We relativeren de impact van de uitspraak, die duidelijk van een ander kaliber was dan de uitspraak in Reizen Waes twee jaar geleden”, reageert schepen van Middenstand Daphné Dumery (N-VA). “Ik ga er ook niet akkoord mee na wat ik hier de afgelopen zomer heb gezien. Alle Blankenbergenaars weten heus dat Blankenberge niet doods is. De uitspraak wordt dan ook totaal uit de context getrokken.”

Enkele lokale handelaars reageerden via sociale media al verontwaardigd op de uitspraak. Volgens Dumery zeult Blankenberge nog altijd het imago mee dat gecreëerd werd na de invoering van het muziekstopuur dat destijds ingevoerd werd. “Er is hier enorm veel te doen en we doen er ook alles aan om daar reclame van te maken. Voorts vond ik het programma van Alloo eigenlijk wel geslaagd.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees