Wegwerkzaamheden in Waasmunster vallen samen met afsluiting N41

Nog meer verkeersellende op komst

Na de verkeersellende zal de Stationsstraat veel fraaier ogen. Foto: repro jvdv

Sint-Niklaas / Temse / Lokeren / Dendermonde / Hamme / Waasmunster -

Dikke ellende voor wie in het najaar via Waasmunster naar de E17 wil. De verbindingswegen naar de snelweg zullen helemaal dichtslibben.

Op 16 oktober wordt de N41 tussen Hamme en Elversele afgesloten. Nu wordt aangekondigd dat tegelijk ook werken in de Hoogstraat in Waasmunster starten, is het hek helemaal van de dam.

LEES OOK: Hier houden ze hun hart vast voor een regionaal verkeersinfarct

Volgende week voert de aannemer proefboringen uit, als voorbereiding op de ingrijpende riolerings- en wegenwerken in de Hoog- en Stationsstraat in Waasmunster. Midden oktober gaan de eigenlijke infrastructuurwerken van start.

Op maandag 25 september organiseert het gemeentebestuur samen met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een informatievergadering voor de bewoners van beide straten.

Ongelukkige samenloop

Waarnemend burgemeester en schepen van Openbare Werken Jurgen Bauwens (CD&V) is zich bewust van de ‘ongelukkige samenloop van omstandigheden’ wat de verkeersellende betreft in de wijde omgeving.

“De voorbije jaren werden heel wat overlegmomenten georganiseerd met AWV om alle wegwerkzaamheden op elkaar af te stemmen”, stelt Bauwens.

“We moeten echter vaststellen dat de werken op de N41 in Elversele langer duren dan gepland en dus zullen samenvallen met de werken in de Stationsstraat. Bovendien zal in oktober de N41 in Hamme en Elversele onderbroken worden voor de werken van Waterwegen en Zeekanaal om een doorsteek te realiseren voor het overstromingsgebied. Ook de werken in de Ardoystraat in Hamme remmen mogelijke omleggingen af”, aldus Bauwens.

“In Waasmunster ondervinden we nu al heel wat hinder van de werken op de N47 in Lokeren. Wij zijn er ons van bewust dat deze werken het verkeer beïnvloeden in de omgeving van de N446 en Stationsstraat en dat de nu geplande werken hierop een nefaste invloed zullen hebben.”

Tien jaar

“Maar gelet op de lange doorlooptijd van bijna tien jaar voor het dossier Hoog- en Stationsstraat zijn we van mening dat deze noodzakelijke werken moeten gebeuren. De slechte staat van de bestaande riolering, het wegzakken van parkeerstroken en het verouderde wegdek zijn al lang een doorn in het oog.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio