VOETBAL2DE AMATEURKLASSEFC Gullegem-Mandel United - Karsten Delrue (FC Gullegem) sluit verrassing niet uit

“Gewond dier is gevaarlijk”

“Gewond dier is gevaarlijk”

Karsten Delrue en co. zitten na twee nederlagen niet in zak en as. Foto: VDB

Gullegem / Wevelgem -

FC Gullegem moet zondag voorbij fusieploeg Mandel United om zijn eerste punt(en) te halen. “Een gewond dier kan gevaarlijk uit de hoek komen”, spreekt Karsten Delrue zichzelf moed in.

Na zijn overstap van het provinciale NS Heule naar Gullegem, bleef Karsten Delrue jaren hangen aan de Gullegemse Poezelhoek. Tot hij vorig seizoen overstapte naar FC Izegem. Toen die ploeg in een voetbalhuwelijk stapte met Ingelmunster, was Delrue aanvankelijk van zins om te blijven.

“Tot ik vernam dat trainer Bruno Debo, met wie ik een goede band had, niet de sportieve leiding zou krijgen van de fusieploeg”, vertelt Karsten Delrue. “Of ik vreesde voor mijn plaats? Nee, overal moet je presteren. Ook bij Gullegem krijg ik geen voorkeursbehandeling.”

Gullegem heeft dringend nood aan een eerste zege. Komt die er tegen Mandel United? De verrassingen zijn de voetbalwereld niet uit”, hoopt Karsten Delrue. “Het zou niet de eerste keer zijn dat de grote favoriet de duimen moet leggen voor de underdog. Hoewel we twee keer op een rij in het zand beten, zitten we niet in zak en as. We hebben een goede ploeg en willen dat zondag graag bewijzen.”

De rechtstreekse tegenstander van Karsten Delrue wordt Gwenny Opbrouck, zijn ploegmaat van vorig seizoen bij Izegem en de vele jaren ervoor bij Gullegem.

“Het belooft een lastige namiddag te worden. Gwenny is een van de betere voetballers uit de reeks. Hij is technisch sterk en heeft een neus voor doelpunten. Bij Gullegem trok hij ons dikwijls over de streep.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio