Ellen naar The Battles The Voice

Ellen naar The Battles The Voice

Ellen Van Gool is één van de jongste kandidaten dit seizoen. Foto: evb

Boortmeerbeek -

Na een succesvol optreden van de Leuvense Luka en de passage van Koen uit Boutersem in de eerste aflevering van The Voice vorige week, traden vrijdag in de tweede aflevering twee kandidaten uit de regio aan.

De tweede aflevering begon meteen met het optreden van de Boortmeerbeekse Ellen Van Gool, één van de jongste kandidaten dit seizoen. Ellen was ingeschreven door haar oudere zus Amber, omdat die dacht dat Ellen zich niet zou durven inschrijven. Pas toen Amber haar vertelde dat ze geselecteerd was, gaf Ellen toe dat ze zich zelf ook had ingeschreven.

Ellen zong Lay me Down van Sam Smith. Niet geheel foutloos. “Maar die paar kleine foutjes kan ik je vergeven, je bent overduidelijk echt een goede zangeres”, reageerde coach Koen Wouters, die zich als eerste omdraaide. Bart Peeters volgde even later, met de boodschap dat Ellen met haar stem zowat alles aankon. Ellen koos uiteindelijk voor Koen.

Familie zingt mee

Ellen Van Gool studeert Economie/Talen in het zesde humaniora in SMIKS Keerbergen. Net na de wedstrijd vrijdag was ze zeer onder de indruk. “Het is gewoon fantastisch, ik had het totaal niet verwacht. Het was de eerste keer dat ik op een podium stond, dus ik was wel best zenuwachtig.”

Ook oudste zus Amber (22) was onder de indruk: “Ze heeft het fantastisch gedaan, zeker onder deze stressy omstandigheden. Zingen zit in de familie: ook ik zing en eigenlijk is papa de beste zanger van ons allen.” Ellen heeft nog een jongere zus Merel (13) en een broer Sam (19).

De volgende keer mag Ellen zingen tijden The Battles. “Ik krijg al erg veel reacties via sociale media.”Ze hoopt volgend schooljaar het schoolkoor van SMIKS op de rails te krijgen. “Ik word daar een beetje een zangcoach. We merken dat er vooral weinig interesse is bij jongens.”Of ze de geluidsdichte kamer krijgt zoals beloofd tijdens de uitzending, is nog niet zeker. “Thuis verbouwen we. Nog even afwachten. Papa werkt voor Disney en heeft altijd wel een verrassing in petto.”

Minder geluk was er gisteren voor de 24-jarigeSarah Haelterman uit Haasrode. Zij zong Fight Song van Rachel Platten, naar eigen zeggen omdat ze de tekst zo mooi vindt. De juryleden waren niet overtuigd.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio