Opvallende beelden: crisisoverleg tussen Van Holsbeeck en Weiler na wedstrijd

Opvallende beelden: crisisoverleg tussen Van Holsbeeck en Weiler na wedstrijd

De crisis is helemaal terug bij Anderlecht na nieuw puntenverlies (2-2) bij KV Kortrijk op zaterdagavond. Na afloop van de wedstrijd filmden de tv-camera’s een geanimeerd gesprek tussen manager Van Holsbeeck en trainer René Weiler in één van de cafetaria’s van het Kortrijk-stadion. Daarbij probeerde Weiler druk gesticulerend zijn punt duidelijk te maken aan een nors kijkende manager.

Meteen na afloop van het gelijkspel tussen Kortrijk en Anderlecht trokken voorzitter Roger Vanden Stock en manager Herman Van Holsbeeck naar de Anderlecht-kleedkamer. Even later filmde een camera een geanimeerde discussie tussen Van Holsbeeck en Weiler in de cafetaria. Vanden Stock en Van Holsbeeck bleven ook in de buurt toen Weiler een interview gaf voor de camera’s.

Opvallende beelden: crisisoverleg tussen Van Holsbeeck en Weiler na wedstrijd

Tijdens de wedstrijd had voorzitter Roger Vanden Stock in het Guldensporenstadion alle moeite van de wereld om rustig te blijven. Toen de Anderlecht-fans massaal “Weiler buiten” riepen toen Harbaoui de 0-1 scoorde voor paars-wit, ontstak Vanden Stock in de tribune in een furie (zie video).

En dat beterde er niet op toen scheidsrechter Alexandre Boucaut geen penalty floot voor Anderlecht, nadat Onyekuru in de slotfase neerging in de zestien meter. Meteen na affluiten trok hij samen met Herman Van Holsbeeck met Boucaut naar binnen, een gezellige koffieklets leek dat niet te worden.

Weiler: “De spreekkoren moet ik aanvaarden”

Op de persconferentie achteraf bleef Weiler rustig. “De kritiek is er en dat is niet aangenaam. Maar ik moet die spreekkoren aanvaarden. We speelden geen goeie match vandaag, maar na de 2-1 deden we er wel alles aan om nog terug te keren. We hadden zelfs kunnen winnen als die penalty was gefloten. Ik hoorde dat het echt wel strafschop was op Onyekuru, maar als de ref niet fluit, kan ik daar ook niets aan doen.”

Corrigeer