Seks & Relaties

Hoe langer je in een relatie bent, hoe meer je hetzelfde eten lekker vindt

Hoe langer je in een relatie bent, hoe meer je hetzelfde eten lekker vindt

Foto: Shutterstock

Het is geen geheim dat koppels die lang bij elkaar zijn steeds meer op elkaar gaan gelijken en dat blijkt nu ook zo te zijn wat voor wat hun smaak betreft. Hoe langer je samen bent, hoe groter de kans is dat je dezelfde etenswaren lekker vindt, blijkt uit een nieuw onderzoek.

Mensen veranderen en passen zich aan eenmaal ze een relatie aangaan met iemand. Uit eerdere onderzoeken was al gebleken dat beide partners steeds meer op elkaar gaan lijken naarmate de tijd voorbijstrijkt. Zo ontwikkelen ze bijvoorbeeld een gelijkaardige gezondheid en is er zelfs bewijs voor dat ze dezelfde gezichtskenmerken gaan aannemen. Maar ook het smakenpalet van de partners past zich blijkbaar aan, bewijst nieuw onderzoek dat werd gepubliceerd in Appetite. 

Duitse en Poolse wetenschappers onderzochten honderd koppels die tussen de drie maanden en 45 jaar samen zijn. Ze onderzochten ieders geur- en smaakvoorkeuren door hen aan allerlei geuren te laten ruiken en allerlei smaken op hun tong te spuiten. Hoe langer de stelletjes samen waren, hoe meer ze de neiging hadden om dezelfde geuren en smaken lekker te vinden. Opvallend genoeg bleek hoe gelukkig ze in hun relatie waren geen rol van betekenis te spelen.  

Geen antwoord

Waarom dat het geval is, daar hebben de wetenschappers nog geen antwoord op gevonden. Maar er zijn wel enkele mogelijke verklaringen voorhanden. "Een gedeelde omgeving en de gedeelde gewoontes, en de constante blootstelling aan dezelfde geur- en smaakstimulansen, vormen misschien samen de voorkeuren bij beide partners", klinkt het. 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees