Dierenbeul zaait paniek in hele land: kattendoder martelt dieren en legt ze aan voordeur van baasjes

Dierenbeul zaait paniek in hele land: kattendoder martelt dieren en legt ze aan voordeur van baasjes

Foto: ss

De Britse politie deed enkele dagen geleden een lugubere ontdekking in Northampton: twee uiteengereten lichamen van katten, die in een plastic zak voor de voordeur van hun baasjes achtergelaten werden. De vondst doet denken aan de ‘Croydon Cat Killer’, de dierenbeul die al meer dan twee jaar aan de politie weet te ontsnappen. Daarom wordt nu gevreesd dat hij in het hele land actief is.

De politie van Northamptonshire heeft al contact opgenomen met de collega’s in Londen, waar speurders al maanden bezig zijn met een onderzoek naar tal van gelijkaardige feiten.

De meest recente vondst dateert van 7 september, al de eigenaars van de vijftienjarige kat Topsy het levenloze lichaam vonden voor hun woning in Kingsley. Kort daarvoor had een tienermeisje ook haar dode kat Rusty aangetroffen in een plastic zak. De oren, het hoofd en de poten van het dier waren afgesneden. De andere kat van het gezin werd enkele dagen ervoor nog in brand gestoken, maar overleefde.

“Beide zaken vertonen treffende gelijkenissen met het werk van de Croydon Cat Killer”, luidt het bij het Londense South Norwood Animal Rescue and Liberty.

Hoewel de dader al meer dan twee jaar actief zou zijn - en meer dan 250 katten gedood zou hebben - kon de politie eind vorige maand voor het eerst met een omschrijving naar buiten komen. Het zou gaan om een blanke man van in de veertig met donkerkleurig haar en mogelijk acne-littekens, luidt het op basis van getuigenissen na drie recente moorden in Caterham (Surrey). Hij zou gespot zijn op momenten dat hij katten probeert te lokken “met snoepjes, speelgoed en kusgeluidjes”.

Omdat hij vooral actief is in het zuiden van Londen wordt naar de man verwezen als de Croydon Cat Killer. Intussen zijn er echter vergelijkbare verhalen opgedoken in Manchester, Birmingham, Brighton en het Isle of Wight. Na de twee nieuwste vondsten wordt nog meer gevreesd dat de man in heel Groot-Brittannië actief is.

De dierenrechtenorganisaties Peta en Outpaced loven een beloning uit van 10.000 pond voor een tip die tot de arrestatie van de dader kunnen leiden.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees