Jonge ondernemer verbouwt horecapand tot showroom met eigen woning

Ex-sterrenrestaurant AQ’I heropent binnenkort als meubelzaak Salvator

Ex-sterrenrestaurant AQ’I heropent binnenkort als meubelzaak Salvator

Ondernemer Salvator Livolsi wil op 2 januari zijn nieuwe meubelzaak aan de Gistelse Steenweg openen. Foto: ddj

Brugge -

Ex-sterrenrestaurant AQ'i wordt op dit moment omgetoverd om in januari open te gaan als meubelzaak. “Dit moet een zaak worden voor mensen die graag thuiskomen”, aldus eigenaar Salvator Livolsi.

De vlam is al een tijdje uit het fornuis in het pand langs de Gistelse Steenweg waar je tot voor kort terecht kon voor een sterrenmaaltijd. Topchef Karen Keygnaert ruilde haar Michelinster in en startte met een laagdrempelig concept langs de Steenkaai.

Het statige pand waar ze huisde, stond niet lang te koop. Kersvers eigenaar Salvator Livolsi (31) had welgeteld één bezoek nodig om te beslissen dat het de nieuwe locatie zou worden van zijn meubelzaak ‘Salvator’. “Ik ben intussen bijna tien jaar actief in de meubelsector”, zegt Livolsi. “Nadat ik ervaring had opgedaan als verkoper, besliste ik drie jaar geleden om mijn eigen zaak te starten aan de blauwe toren. En nu is het dus weer tijd voor een nieuwe stap.”

Uniek gebouw

Toen zijn oog op het restaurant viel, was de keuze snel gemaakt. “We hadden lang gezocht om iets te vinden dat aan alle vereisten voldeed”, zegt Livolsi. “We vinden een goeie ligging belangrijk, maar wilden ook een pand met de nodige uitstraling dat toch een huiselijk gevoel geeft. We willen wonen en werken namelijk combineren. Na het eerste bezoek hebben we meteen beslist om het gebouw te kopen, van dit soort panden zijn er geen tien in de regio.”

Er breekt nu een erg drukke periode aan voor de jonge ondernemer. “Op dit moment loopt de uitverkoop nog op onze huidige locatie tot het einde van het jaar. Intussen hebben we al heel wat werk in het nieuwe pand om dat aan te passen aan onze wensen.”

Alles te koop

Met de nieuwe ligging komt ook een uitbreiding van het assortiment. “Er komen tuinmeubelen bij, we creëren onze eigen lijn van meubelen en binnenkort kun je bij ons ook terecht voor een keuken.”

Zijn doelpubliek is dan ook specifiek. “Hier moeten mensen op af komen die graag ‘thuis komen’ en dus graag tijd steken in hun interieur, maar het toch betaalbaar willen houden.”

Bezoekers zullen alvast alle hoeken van het pand kunnen bekijken. “We maken beneden drie showrooms en gaan erboven wonen, maar mensen die een afspraak maken, mogen onze woonkamer ook bezoeken. Dat wordt dus een extra showroom”, zegt hij lachend. “Voorts is alles te koop, van de deuren in het pand tot de verf aan de muur.” Wie binnenkomt, krijgt telkens hetzelfde gezicht te zien. “Ik doe alles alleen, van verkoop tot opmeting en levering. Het zal de komende maanden dan ook keihard werken worden om hier op 2 januari te kunnen openen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio