Pop-upradio nestelt zich stilaan op elk Loots feestje

FOTO. Het weekend van VROB op 't Kasseitje

De ballonnen gingen twee dagen de lucht in, 240 standhouders brachten hun waar aan de man op de rommelmarkt, de joggers deden hun rondjes en Yves Segers smeet zich nog voor het vuurwerk torenhoog knalde op 't Kasseitje. In de schaduw daarvan torende de kraan van evenementenradio VROB. In hun huidige flow is het vooral nieuws als de pop-upradio er niet is bij wat in Lochristi gebeurt. Zaterdag en zondag liepen de gasten af en aan in de containerstudio op de hoek van de Nieuwstraat. Lochristi Blogt was nooit ver uit de buurt en zorgde voor een radioalbum.

Zaterdag zat de Praatbarak van Peter Vervaet overvol, met heemkundige Bert Vervaet die de historie van 't Kasseitje uit zijn geheugen liet vloeien alsof het niks was. Het afbraakweekend van Lodejo werd dik in de verf gezet met een aantal oudgedienden, waaronder Patrick, Hendrik, Kathleen en Ulrike Vermaercke. Over de oorsprong van Lodejo - eigenlijk "Luudezjuu", maar dat was een brugje te ver voor katholiek Lochristi destijds. Net als de condoomautomaat die er na druk overleg met het gemeentebestuur niet mocht komen. CD&V-politica Mieke Van Hecke loste het destijds op door condooms "onder tafel" te laten aanreiken. Fijne anekdotes, net als het verhaal van de dame op leeftijd die op haar gemak op het mobiel toilet zat, en zonder te weten wat er gebeurde aan de andere kant van het terrein belandde waar ze rustig het klepje van het toilet op "vrij' kon draaien en kon uitstappen. Opvallend: bij de anciens toch weer die stille droom om ooit weer naar een groots evenement als de Lodejofeesten toe te werken. Soulsister, Raymond, The Scene...in Lochristi. Wist u dat Clouseau er was voor 10 000 Belgische frank? Het waren de grote dagen. Voor een aantal groepen en bands was het destijds ook een pluspunt op hun cv, wanneer ze op de Lodejofeesten waren gepasseerd. Wie de vuurproef van Lochristi niet doorstond, mocht zijn carrière schudden. Mooie verhalen, met een vleugje nostalgie en een gezonde blik op een realistische en haalbare toekomst, hoorden we zaterdagmiddag. 

Lekker was het ook in de studio, met "Koekiemonster", het webshopproject van Valerie Lampaert, die koekjes bakt en verkoopt rekening houdend met al uw allergieën en intoleranties. Hoe meer speciale verzoeken en dieetwensen, hoe bruiner Valerie de koekjes bakt. Originaliteit, op maat gesneden en verpakt.

Muziek was er ook zaterdag, gekruid met een flinke dosis humor, want daar beland je wanneer je Michel Goessens in de studio haalt. Een mondje 'Sleins', het dialect uit Sleidinge dus, met heerlijke nummers als "Ik heb Jezus gezien", "Lang in Landegem", "Buum in de Volksmacht". Improviseren en de tijd volmaken tot aan het tijdsein: ook dat was voor Michel een kleine moeite.

Zondag passeerde er nog meer schoon praatvolk voorbij de desk: Nora Melkebeke en Els Verlee bijvoorbeeld, voor een keer niet in hun koersplunje van de Lootse Flandriennes. Pittig op de fiets en ernaast, waardoor ze presentator Gilbert Switzynck - erg geïnteresseerd in hun mooi materiaal - naadloos uit het wiel reden. In de namiddag haalde Wim Coppens in de reeks "hoe zou het nog zijn met" nog een bekend gezicht naar de studio, de immer charmante en enthousiaste Sabine De Vos. Die kwam er praten over haar muzikale voorkeur in "Rockline." Voor de luisteraars die meegedaan hadden aan de VROB-rebus had de pop-up radio bij het tweede ballonevenement van het weekend nog een mooie verrassing: Katrien Welvaert mocht het weekend afsluiten met een fijne ballonvaart op kosten van VROB. 

Pop-up radio VROB is er opnieuw bij tijdens het openingsweekend van het nieuwe lokaal dienstencentrum 't Fazantenhof, over twee weken. 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio