Dylan van Baarle naar Team Sky

Dylan van Baarle naar Team Sky

Foto: Photo News

BRUSSEL - De Nederlandse wielrenner Dylan van Baarle sluit volgend jaar aan bij Team Sky, de ploeg van de Britse viervoudige Tourwinnaar Chris Froome. De 25-jarige Van Baarle mag zich vooral richten op de voorjaarsklassiekers en de kleine ronden. Hij komt over van Cannondale-Drapac, het team van Sep Vanmarcke en Tom Van Asbroeck.

Van Baarle reed een sterk voorjaar met als uitschieter zijn vierde plaats in de Ronde van Vlaanderen, naast een achtste rang in Dwars door Vlaanderen en de negende plaats in de E3 Harelbeke. De Britse topploeg ziet in hem een welkome versterking. "Hij is een renner die de aanval niet schuwt en ervoor gaat. Hij kan zich bij ons verder ontwikkelen", aldus ploegleider Servais Knaven.

"Dit is de beste stap die ik kan maken in mijn carrière, ik ben heel blij dat ik de komende twee jaar voor Sky fiets, waarschijnlijk de beste ploeg uit het peloton", liet Van Baarle weten. "Ik hoop volgend jaar goed te presteren in de voorjaarsklassiekers, maar wil me ook laten zien in de kleine etappekoersen. Ik heb een goede tijdrit in de benen, dus wil echt als doel stellen dat ik me ontwikkel als allrounder. Hoofddoel is het podium in de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix."

Van Baarle was geselecteerd voor het WK wielrennen deze week in het Noorse Bergen, maar moest zich afmelden met pijnlijke ribben. Die blessure liep hij op bij een valpartij in de Ronde van Groot-Brittannië.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.