Mode

Zo moeilijk is het om een galajurk te vinden als je niet graatmager bent in Hollywood

Zo moeilijk is het om een galajurk te vinden als je niet graatmager bent in Hollywood

Foto: Photo News

De Amerikaanse actrice Shannon Purser, die in ‘Stranger Things’ gestalte geeft aan Barb, zag er op de uitreiking van de Emmy’s stralend uit in een smaragdgroene jurk. Maar voor haar stylist was het even zoeken naar de perfecte outfit, wat geen sinecure is als je niet graatmager bent in Hollywood.

“Toen ik zag dat Shannon genomineerd was, wist ik onmiddellijk dat ik op zoek moest naar een goede jurk. Ze heeft geen standaardmaten, dus zat ik aan tafel met enkele merken om de mogelijkheden te bekijken”, zegt haar stylist Gabriel Langenbrunner aan de website van modeblad Elle.

Uiteindelijk viel de keuze op het Amerikaanse label Sachin and Babi. “Ik heb veel respect voor hun ontwerpen. Voordat ik ze kon tonen aan Shannon, kwam het merk zelf al met een suggestie. Ze mailden me dat ze het volledig zagen zitten om iets om maat te maken voor mijn klant.”

Zo moeilijk is het om een galajurk te vinden als je niet graatmager bent in Hollywood
Foto: Photo News

Het resultaat mag gezien worden: het koppel designers maakte een smaragdgroene versie van een jurk uit hun nieuwste herfstcollectie en verwerkte er op aanvraag van de styliste een kleine split in. Gabriel beklemtoont dat de actrice er stralend uitzag, maar dat veel merken helaas nog een lange weg hebben te gaan om kleren voor de gemiddelde Amerikaanse vrouw toe te voegen aan hun aanbod. “Dat is het uitdagende deel van de mode-industrie”, zei hij.

Het is niet de eerste keer dan een stylist harder moet zoeken naar een jurk voor een actrice die niet over standaardmaten beschikt. In 2016 trok ‘Ghost Busters’-ster Leslie Jones van leer op Twitter omdat niemand haar wilde kleren voor de première. Zij werd toen uit de nood geholpen door Christian Siriano. Eerder wilde ook niemand volslank model Ashley Graham aan een outfit helpen voor haar Britse Vogue-cover. Ex-hoofdredactrice Alexandra Shulman sprong toen voor haar in de bres. Het Amerikaanse label Coach was wél enthousiast om haar te stylen en kreeg wereldwijd lof.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees