P

Woningen onder de sloophamer voor appartementen en supermarkt

Deze woningen in het centrum worden gesloopt. Foto: fg

Houwaart / Sint-Joris-Winge / Tielt / Tielt-Winge / Meensel-Kiezegem -

Bijna niets staat de plannen nog in de weg om te starten met de sloop van een aantal woningen in het centrum van Sint-Joris-Winge en op dezelfde plaats 54 nieuwe wooneenheden op te trekken. Twee woningeigenaars stappen (voorlopig) niet in het project.

Zaakvoerder Will Heerinckx van Grondig Projectbouw wacht nog alleen op een bouwvergunning voor het vernieuwingsproject op de hoek van de Leuvensesteenweg en de Wingerstraat. Daar worden rond februari vijf woningen en handelszaken gesloopt om plaats te maken voor een volledig nieuwe site die de naam ‘Wingerberg’ zal dragen. “Aan de plannen is ruim twee jaar lang gewerkt. Soms waren het harde onderhandelingen met de eigenaars want het ging tenslotte over geld. We moesten onze oorspronkelijke plannen een drietal keer aanpassen om in te spelen op de vraag van sommige eigenaars”, zegt Heerinckx. “Het moet een project worden met heel veel groen . De goedkeuring door de gemeente om met meer dan twee verdiepingen te werken gaf ons meer mogelijkheden. Ook werd rekening gehouden met de buren en de eisen van de eigenaars. We zijn er na heel wat onderhandelingen uit geraakt wat ons toelaat kort na nieuwjaar te starten met de afbraak van de woningen”, aldus zaakvoerder Will Heerinckx.

Het bouwdossier beslaat een oppervlakte van ongeveer 4.500 vierkante meter bebouwde grond. Twee eigenaars langs de Leuvensesteenweg stappen niet mee in het verhaal maar de ontwerper heeft wel de mogelijkheden voorzien om, indien ze toch tot een akkoord komen, het project op die plaats aan te passen.

Delhaize

Er wordt heel veel groen voorzien tussen en naast de 56 koopappartementen die een oppervlakte hebben van 70 tot 130 vierkante meter. In de kelderverdieping komt er een grootwarenhuis van Delhaize en een ruime ondergrondse parkeerplaats. De toegang tot de winkel en de parkeergarage, inclusief een grote toegang voor vrachtwagens voor laden en lossen, is voorzien langs de Wingerstraat. “Het wordt een groot complex want er moet niet minder dan 20.000 kubieke meter grond worden uitgegraven. Het achterliggende deel aan de kant van de Wingebeek wordt een groene long. We verwachten over een paar weken de bouwvergunning en we willen eind februari beginnen met de grondwerken. Eind 2019 verwachten we de oplevering van de flats. Wel zullen we rekening houden met de lopende handelscontracten”, aldus nog zaakvoerder Will Heerinckx.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio