Rechter beveelt ontruiming hotel dat vorige week werd gekraakt

Rechter beveelt ontruiming hotel dat vorige week werd gekraakt

Foto: Brecht Van Maele

Brussel -

Het voormalige Hotel Astrid op het Zaterdagplein in het centrum van Brussel is sinds 13 september gekraakt door een groep van ruim 80 personen. De erfpachter Borealis Hotel Group heeft bij de rechtbank van eerste aanleg een bevelschrift verkregen tot ontruiming van het gebouw. Het hotel wordt binnenkort herontwikkeld.

Het Hotel Astrid werd tot 29 april 2016 uitgebaat door toenmalige eigenaar Shoprent. De nieuwe eigenaar Borealis Hotel Group wil het hotel omvormen tot een modern hotel met 100 kamers en 6 appartementen. Voor die verbouwingen werd op 15 juli 2016 een bouwaanvraag ingediend en die zal volgens Borealis Hotel Group eerstdaags worden afgeleverd.

“De krakers hebben van de tijd nodig voor het bekomen van de bouwvergunning misbruik gemaakt om zich wederrechtelijk, en met geweld, toegang te verschaffen tot het bewaakte gebouw”, laat Borealis Hotel Group weten.

Na de vaststelling dat het hotel gekraakt was, heeft Borealis Hotel Group een verzoek bij ‘absolute noodzakelijkheid’ neergelegd bij de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel. De voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg heeft daarop een bevelschrift afgeleverd tot ontruiming van het gebouw. Dat bevelschrift wordt dinsdag door de deurwaarder aan het gebouw geplakt. Daarop krijgen de krakers vijf dagen de tijd om het pand te verlaten. Doen ze dat niet, dan zal het maandag tot een ontruiming komen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees