La Course-winnares Van Vleuten verlengt bij Orica-Scott

La Course-winnares Van Vleuten verlengt bij Orica-Scott

Foto: Photo News

De Nederlandse wielrenster Annemiek van Vleuten heeft maandag haar contract bij Orica-Scott met twee seizoenen verlengd. De 34-jarige Van Vleuten won afgelopen zomer La Course, de vrouweneditie van de Ronde van Frankrijk.

“Ik voel mij thuis bij Orica-Scott”, stak Van Vleuten van wal. “Dit jaar was mijn beste seizoen ooit, dus ik ben erg blij dat ik met dit team verder kan. De ploeg geeft mij alle ondersteuning en vrijheid die ik nodig heb. Ik had bijvoorbeeld nooit gedacht dat ik mij in heuvelachtige rittenkoersen op het klassement kon richten. Maar teammanager Gene Bates daagde mij vorig jaar uit om nieuwe doelen te stellen. Ik heb mij dankzij mijn ploeggenoten dit jaar ontwikkeld tot een klassementsrenster. Ik kijk ernaar uit wat wij volgend jaar samen kunnen bereiken.”

Naast La Course was Van Vleuten dit seizoen ook de beste in de Boels Ladies Tour en werd ze derde in de Giro Rosa. Eerder in haar carrière won ze ook de Ronde van Vlaanderen (2011) en het eindklassement van de Wereldbeker (2011) en werd ze Nederlands kampioene, zowel in de wegrit (2012) als in het tijdrijden (2014, 2016 en 2017).

Corrigeer