VOETBAL 2DE AMATEURKLASSE a SK PEPINGEN-HALLE - Geert Criquielion blijft positief na zware nederlaag

“Die 4-0 is geen correcte weergave”

“Die 4-0 is geen correcte weergave”

Damien Miceli probeert Quinten Panneel van Sint-Niklaas af te stoppen. Foto: NBEN

Halle -

Na de 1-4 thuisnederlaag tegen Rupel Boom slikte SK Pepingen-Halle op Sint-Niklaas alweer hoge verliescijfers. Trainer Geert Criquielion blijft niet blind voor de tekortkomingen, maar ziet toch progressie.

“Wat hetzelfde verhaal als tegen Rupel Boom”, vindt sportieve baas Geert Criquielion. “Ook nu keken we snel tegen een achterstand aan. Vooraf besproken fases, analyses en tactische richtlijnen konden zo meteen de vuilnisbak in. Enig concentratieverlies en nog niet in het tempo van tweede amateurklasse werden meteen afgestraft. Toch was Sint-Niklaas niet sterker en de 4-0 is helemaal niet de correcte weergave. SKPH was minstens de evenknie, maar het zat ons op cruciale momenten niet mee. We moeten echter wel voorkomen dat die twee opeenvolgende zware nederlagen in de hoofden gaan spelen.”

“Na het betere openingskwartier van Sint-Niklaas namen we zaterdag het heft in handen en met fraaie combinaties en snelle balwisselingen legden we de thuisploeg het vuur aan de schenen. De verdiende gelijkmaker bleef echter uit. Bram Moyson trof net als in de openingswedstrijd op Brakel, waar we 0-0 speelden, het doelhout. Vorige speeldag tegen Rupel Boom kwam Yannick Wagner dicht bij de 2-2. Een doelpunt of niet maakt natuurlijk een wereld van verschil. Komen we op Sint-Niklaas langszij dan wordt het een heel andere wedstrijd en zijn de Oost-Vlamingen niet klaar met ons.”

“Na de rust gingen we op ons elan door op zoek naar de 1-1. SK bepaalde het tempo en de thuisploeg moest achteruit. Na hoekschop werden we echter koud gepakt en het werd 2-0. Ten slotte ging het in een mum van tijd naar 4-0. Toch blijf ik optimist. Als Sint-Niklaas de middenmoot is dan moeten wij dat ook aan kunnen. Van week tot week is er progressie en creëren we meer doelgevaar. Als nieuwkomer hou ik rekening met een aanpassingsperiode om stabiel te worden. Individuele foutjes moeten eruit. SKPH is zeker niet het zwakke broertje van de reeks. Na drie wedstrijden was er immers nog geen ploeg die ons overtroefde. We mogen ons zeker niet blindstaren op de cijfers. Die staan er natuurlijk wel, maar het kon ook anders geweest zijn. Positief blijven is dus de boodschap. In elk geval wordt iedereen meteen met de neus op de feiten gedrukt en zijn de ogen geopend. We moeten het echter verstandig aanpakken. Bij de pakken blijven zitten, loont niet. We moeten blijven werken en een tandje bijsteken.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio