Man wil lichtere straf voor verkrachting van 17-jarige

Gent -

De 20-jarige Deniz A. uit Gent vraagt in beroep een lichtere straf voor de verkrachting van een toen ­17-jarig meisje.

Op 2 september vorig jaar wandelde het meisje ’s avonds van de Vooruit naar huis via het wandelpad aan de Achtervisserij. Ze werd gevolgd door drie jongeren, die haar beroofden van haar gsm en nadien in de struiken sleurden. Ze moest haar 20 euro afgeven en hen alle drie oraal bevredigen.

Nadien gingen de drie op café. Deniz A., volgens het meisje duidelijk de leider van de groep, trakteerde met de buitgemaakte 20 euro.

Op 8 september werd in het station van Brugge een jonge vrouw lastiggevallen. Na onderzoek bleek het om dezelfde drie te gaan als in de Achtervisserij. De politie kon hen oppakken. In zijn eerste verklaring keerde A. de rollen om: het meisje zou zelf het voorstel hebben gedaan.

A. kreeg 5 jaar cel en werd tien jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank. Zijn kompanen, onder wie een minderjarige, gingen niet in beroep. Nu hoopt A. in beroep op een straf onder de vijf jaar, deels met uitstel onder voorwaarden. “Ik besefte niet wat ik deed”, verklaarde hij gisteren. “Het was de eerste en de laatste keer. Ik heb echt spijt, ik ben dom geweest.”

Uitspraak op 17 oktober.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio