VOETBAL2DE AMATEURKLASSEFC Gullegem - Daan Debouver bekroont goede match tegen Mandel met twee doelpunten

“Het kan en moet nog beter”

Gullegem-Mandel 4-0: André Ntambue scoorde de 2-0. Foto: bart Vandenbroucke

Gullegem / Wevelgem -

FC Gullegem verbaasde vriend en vijand door titelfavoriet Mandel United een zware 4-0 nederlaag aan te smeren. Een overwinning die net op tijd kwam, want 0 op 9 had alleen maar voor onrust en twijfel gezorgd. “Dat is een ferme opsteker”, aldus Daan Debouver.

Vorige week op Harelbeke was Daan Debouver nog de Gullegemse pineut door het missen van een strafschop, maar tegen Mandel schoot de 24-jarige middenvelder zich in de kijker met twee doelpunten. “Dat ik een goede match speelde? Als je twee keer scoort, krijg je altijd goede punten. Maar daarom voelde ik me zondag nog niet de beste van de klas. Het kan en moet nog veel beter.”

Gullegem stond pal tegen Mandel met een uitstekende doelman Vanderbeken, met een Dejonghe die op het middenveld al zijn duels won en met een Debouver die telkens de omschakeling op gang bracht. “Het zat goed in elkaar. We stonden na twee matchen nog steeds zonder punten, maar toch hebben we ons tegen Mandel nooit ingegraven. We hebben er ook geen ploeg voor. Met lef en aanvallend voetbal hebben we de bezoekers wellicht verrast. Dat we na amper twaalf minuten met 2-0 leidden, was uiteraard koren op onze molen. Enkel in het tweede kwartier hadden we het even moeilijk en kwamen we enkele keren goed weg, maar niemand kan beweren dat onze zege niet verdiend was. En niet onbelangrijk, we wonnen met goed voetbal.”

Zondag trekt Gullegem naar Londerzeel, dat zaterdag schietoefening hield op Westhoek. “0-7 zijn indrukwekkende cijfers, maar we trekken daarom nog niet met knikkende knieën richting Vlaams-Brabant. We hebben tegen Mandel getoond dat we wel degelijk iets in onze mars hebben”, besluit Daan Debouver.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio