Hogescholen swingen nieuwe academiejaar in (en UHasselt neemt rustigere start)

Hogescholen swingen nieuwe academiejaar in (en UHasselt neemt rustigere start)

In de PXL kroop algemeen directeur Ben Lambrechts (l.) als ‘Ben Lamb’, al jaren zijn artiestennaam als muzikant, mee achter het mengpaneel met Goldfox. Foto: Karel Hemerijckx

Hasselt / Diepenbeek -

Gisteren is in de UHasselt en de beide hogescholen PXL en UCLL het academiejaar officieus op gang getrapt. Bij de UHasselt, dat nu zo’n zesduizend studenten telt, gebeurde dat veeleer rustig. “Academischer komt er nog een plechtigheid”, legt woordvoerder Koen Santermans uit. “Maar in de afgelopen dagen hebben onze studenten de eerstejaars wegwijs gemaakt in de unief. Een goed procedé, want zij weten het best te vertellen welke noden er allemaal zijn.”

Geen of weinig muziek dus en al zeker geen rector Luc De Schepper achter de draaitafels. Dat gebeurde wel in PXL, waar algemeen directeur Ben Lambrechts als ‘Ben Lamb’, al jaren zijn artiestennaam als muzikant, mee achter het mengpaneel kroop met Goldfox. Met hem vormde hij ook al succesvol een duo tijdens Pukkelpop en dat werkte maandagmiddag opnieuw. Weinig dansende studenten bij de 8.200 die de PXL telt. Wel heel veel belangstelling vanop afstand waarbij de hippe muziek, met mondharmonicasolo’s van Ben Lamb, het middagmaal begeleidde. Opmerkelijk dat de UCLL na het optreden van Ban Lamb op Pukkelpop, ook haar Algemeen Directeur achter de draaitafels joeg. Marc Vandewalle, die in zijn jonge jaren nog als deejay fungeerde, mengde de eigen UCLL-slogan met zijn naam tot ‘Moving Marco’ als artiest. Minder hip dan zijn collega, wel een mix van bekende hits uit de jaren 80 en 90. Maar van Dancing in September zoals Earth, Wind and Fire zong, kwam weinig in huis. En toch feestte de UCLL flink, want hij heeft meer leerlingen dan vorig jaar: 5.500 op de campussen in Diepenbeek, Hasselt en Genk samen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio