De Winter Safety biedt verkoopt en verhuurt materiaal en organiseert opleidingen

Moeder en zoon openen samen veiligheidswinkel in Zottegem

Moeder en zoon openen samen veiligheidswinkel in Zottegem

Martine Delespaul en haar zoon Frederik Blancke bieden in hun zaak vooral branddetectiemateriaal aan. Foto: pdv

Oudenaarde / Zottegem -

Martine Delespaul en haar zoon Frederik Blancke uit Oudenaarde starten met ‘De Winter Safety’ een niet-alledaagse zaak op. In de Stationsstraat 32 in Zottegem kan je terecht voor allerlei veiligheidsmateriaal, opleidingen en preventie.

“We verkopen en verhuren vooral kleine blusmiddelen en brandbestrijdingsmiddelen zoals brandblusapparaten en brandwerende dekens. Uiteraard kunnen de klanten ook bij ons terecht voor degelijke rookmelders”, zegt Frederik Blancke, vrijwillig brandweerman in Oudenaarde en al een tweetal jaar zelfstandig lesgever in veiligheidsopleidingen.

“Tijdens die opleidingen, onder andere in bedrijven, allerlei organisaties en bij jeugdverenigingen, krijg ik steeds meer de vraag naar aankoop van blusmiddelen en rookmelders. Blijkt dat het niet zo evident is om die te vinden. Zo groeide het idee om naast die opleidingen, ook een winkel met de meest courante veiligheidsmaterialen op te starten. Het is daarbij belangrijk dat we ook verhuur aanbieden, bijvoorbeeld voor organisatoren van evenementen of jeugd­be­we­gingen.”

Pand van grootouders

De winkel ‘De Winter Safety’ is tijdelijk ingericht in de Stationsstraat 32 in Zottegem. “Dit pand, waar mijn grootouders destijds tientallen jaren de zaak ‘De Winter Juwelen’ runden, is onze eigendom ", vult Martine Delespaul aan. “Zeker tot het einde van dit jaar blijven we in Zottegem, maar het is de bedoeling om onze nieuwe zaak in Oudenaarde verder uit te bouwen. We zoeken een ruimere locatie waar ook voldoende plaats is om opleidingen te geven. Het is toch een beetje een sprong in het duister en we nemen nu de tijd om de markt af te tasten.”

“Hopelijk hebben we het gat in de markt beet”, zegt Frederik Blancke. “In elk geval stel ik vast dat steeds meer mensen begaan zijn met veiligheid en dan vooral met brandpreventie. Sowieso moeten vanaf 2020 in elke particuliere woning rookmelders aanwezig zijn. We verkopen niet alleen het product, maar de klant krijgt uiteraard ook steeds de nodige uitleg. Het is wel tof dat ik op die manier ook mijn kennis als brandweerman naar een breed publiek kan overbrengen.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio