Defecte verkeerslichten zorgen voor verkeerschaos

Defecte verkeerslichten zorgen voor verkeerschaos

Verwarring troef aan het kruispunt waar de verkeerslichten het niet doen. Foto: lds

Aalst -

De verkeerslichten aan de Graanmarkt doen het al meer dan een week niet meer. Automobilisten zijn in de war, met chaos tot gevolg. “Levensgevaarlijk”, klinkt de kritiek. Volgens Mobiliteitsschepen Dylan Casaer (SD&P) ligt het probleem bij de firma.

Er zijn wonderwel nog geen ongevallen gebeurd, maar de situatie op het kruispunt van de Albert Liénartstraat met de Esplanade-, de Zwarte Zusters-, en de Vaartstraat stoot wel op hevige kritiek. De verkeerslichten werken er al meer dan een week niet naar behoren: enkel het oranje knipperlicht knipt nog af en aan. Gevolg: complete chaos, zeker tijdens de spitsuren.

Kritiek via sociale media

Gisteren rond 11 uur ontstond op die manier een ellenlange file in de Vaartstraat. “Wanneer worden de lichten aan de Graanmarkt gemaakt?”, vraagt Bart K. aan schepen van Mobiliteit, Dylan Casaer (SD&P) via sociale media. “De situatie is levensgevaarlijk, vooral voor de zwakke weggebruikers onder ons.” Ook Cindy M. riep gisteren op tot actie: “Kan dit alstublieft zo snel mogelijk geregeld worden? Bestuurders komende van Zwarte Zustersstraat denken vaak dat ze voorrang van rechts hebben, maar moeten voorrang geven aan de anderen. De Esplanadestraat is een voorrangsweg. Moeten er eerst ongelukken gebeuren?”, vraagt ze zich luidop af.

Verwarring

Aan de Zwarte Zustersstraat staan inderdaad haaientanden en ook in de Albert Liénartstraat is signalisatie die erop wijst dat er voorrang moet verleend worden. Het oranje knipperlicht, dat volgens de verkeerswet staat voor “dubbele voorzichtigheid bij het voorbij rijden van het verkeerslicht”, blijkt verwarring te zaaien. Het wijzigt de voorrangsregeling niet, maar lang niet iedereen weet dat. Dat er een beperkte zichtbaarheid is door het gebouw op de hoek van de Zwarte Zustersstraat met de Esplanadestraat, waar nu de nieuwe bib ‘Utopia’ wordt gebouwd, brengt al zeker geen verbetering.

“De regulator die instaat voor de goede werking van de verkeerslichten, is blijkbaar defect”, zegt schepen van Mobiliteit, Dylan Casaer (SD&P). “De bestelling is geplaatst, maar de firma heeft nog niet geleverd ondanks aandringen. Dit wordt zo snel als mogelijk aangepast.” De Utopia-werf brengt overigens heel wat vrachtverkeer mee, wat voor extra hinder zorgt.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio