Misskandidate (19) kon haar verjaardag niet vieren, maar dat maakt dit late geschenk helemaal goed

Misskandidate (19) kon haar verjaardag niet vieren, maar dat maakt dit late geschenk helemaal goed

Emilie Van Ooteghem combineert de voorbereidingscampagne van Miss België met haar tweede bachelorjaar psychologie. “Dat wordt lastig, ik weet het.” Foto: if/kevin swijsen

Gent / De Panne -

De tweedejaarsstudente psychologie Emilie Van Ooteghem (18) uit Zwijnaarde heeft zondagavond in het Plopsatheater in De Panne een uitgesteld verjaardagscadeau gekregen. Emilie won de Oost-Vlaamse preselecties van Miss België en gaat daardoor rechtstreeks naar de nationale finale.

“Ik wist wel dat ik tot de top drie van de Oost-Vlaamse kandidates behoorde”, zegt de nieuwe Miss Oost-Vlaanderen. “Ik had zeer veel sms-stemmen, was altijd op tijd op evenementen, voerde veel campagne en probeer altijd vriendelijk te zijn … Ja, ik had een goed gevoel. Maar als je dan op het ultieme moment je eigen naam door de luidsprekers hoort, tja, dan gaat er wel iets door je heen.”

Emilie Van Ooteghem is de enige dochter van een apothekeres in Doornzele en een vader die bediende is bij Pharma Belgium in Zwijnaarde. Ze leek wel voorbestemd voor de missverkiezing: “Ik kijk elk jaar naar de finaleshow van Miss België, deed op mijn twaalfde al fotoshoots, had een figurantenrol in FC De Kampioenen en in een reclamespotje. Ik voel me goed voor de camera.”

Combineren

Nu moet ze de intense voorbereidingscampagne van Miss België combineren met haar studies psychologie. “Ik weet dat het lastig wordt, maar ik wil het toch proberen. Mocht ik mijn jaar daarvoor moeten overdoen, dan beschouw ik dat niet als een mislukking: zo’n deelname is een levenservaring op zich.”

Misskandidate (19) kon haar verjaardag niet vieren, maar dat maakt dit late geschenk helemaal goed
Emilie met haar twee eredames. Foto: if/kevin swijsen

En intens zal het worden. “Ik deed al veel promowerk tijdens de provinciale preselecties, nu moeten de Gentenaars weten dat ik in de finale zit. Ik zal me dus laten zien. Ook op KAA Gent, waar ik sowieso supporter van ben. Onlangs nog ging ik met papa naar de wedstrijd Gent–Anderlecht.”

Gedroomd cadeau

Afgelopen vrijdag werd Emilie Van Ooteghem 19. “Ik kon die verjaardag toen niet vieren, want zaterdag waren er repetities voor de show en zondag was er de verkiezing zelf. Maar dat kroontje, dat is het mooiste verjaardagscadeau dat ik me kon dromen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees