Opnieuw geen rector verkozen aan UGent ... door technisch mankement

Na acht (!) stemrondes is er nog altijd geen rector verkozen aan de UGent. Ditmaal wegens een "technisch mankement". Foto: fvv

Gent - De UGent is er na acht stemrondes (!) alweer niet in geslaagd om een rector te verkiezen. Niet omdat de kandidaten de vereiste tweederdemeerderheid niet hebben gehaald, wel omdat er zich vrijdag een technisch mankement heeft voorgedaan bij het versturen van campagnemails. De boodschap van het nieuwe duo Karin Raeymaeckers en Patrick De Baets is maar aangekomen bij een fractie van de kiezers. Het resultaat van de eerste stemronde is ongeldig verklaard.

Aan de UGent eindigde vanochtend de achtste stemronde van de rectorverkiezing, waarin Rik Van de Walle en Mieke Van Herreweghe het opnemen tegen Karin Raeymaeckers en Patrick De Baets. Maar in plaats van de kiesresultaten bekend te maken, kwam de UGent deze middag met ontstellend nieuws: door een "technisch mankement" bij het versturen van een campagnemail wordt de verkiezingsuitslag ongeldig verklaard. De verkiezingsprocedure wordt overmorgen hernomen.

Campagneboodschap

Wat is er precies fout gelopen? Afgelopen vrijdag konden de kandidaten via het mailingsysteem van de UGent een campagneboodschap sturen naar alle UGent’ ers. Door een fout in het systeem is de mail van het duo Raeymaeckers en De Baets maar toegekomen bij 13.597 kiezers, terwijl Van de Walle en Van Herreweghe 61.187 mensen konden bereiken. De UGent  is een onderzoek gestart maar benadrukt dat alle standaardprocedures voor de verzending werden gevolgd.

Donderdag opnieuw gaan stemmen
Om elke impact op de verkiezing uit te sluiten, heeft de verkiezingscommissie dinsdagochtend beslist om de stemresultaten niet te ontgrendelen. De eerste stemronde moet donderdag dus nog eens worden overgedaan. De campagnemail van Raeymaeckers en De Baets wordt alsnog verzonden naar de UGent’ers die hun boodschap nog niet hadden ontvangen. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio