Fit & Gezond

BBC-journaliste maakt emotionele video over haar strijd tegen borstkanker: "Waarom overkomt mij dit?"

Indien die niet zou lukken, dan kan je desnoods nog gebruikmaken van onderstaande embed code van een twitter-video:
De Britse Satnam Rana, cultuurjournaliste bij de BBC, vecht momenteel tegen borstkanker en moet een borst laten amputeren. Een dag na haar diagnose begon ze haar verhaal te doen voor de camera om kijkers ertoe aan te zetten om hun eigen boezem regelmatig te laten controleren.

Het emotionele videodagboek begint twaalf uur nadat Satnam de heftige diagnose heeft gekregen. Ze wordt midden in de nacht al huilend wakker en vraagt zichzelf af waarom de ziekte haar overkomt. Eerst zal ze een borstamputatie moeten ondergaan, daarna een reconstructie. “Ook al heb ik gezien dat chirurgen fantastisch werk leveren, het voelt toch alsof ik afscheid moet nemen van een deel van mijn lichaam.”

“Het leven moet doorgaan. Ik ben mama van een vijfjarige en gepassioneerd door mijn job”, zegt de 40-jarige vrouw. “Er zijn veel vrouwen die momenteel hetzelfde doormaken als ik zonder de steun van familie en vrienden. Ik besef nu hoe belangrijk deze mensen zijn in mijn leven.” De vrouw, bij wie borstkanker niet in de familie zit, moet voorlopig geen chemotherapie of bestraling krijgen.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees