Beauty

Trend bij de plastisch chirurg: de ‘Melania make-over’

Trend bij de plastisch chirurg: de ‘Melania make-over’

Onder meer de kaaklijn van Melania Trump is populair Foto: Photo News

Steeds meer dames die in de Verenigde Staten aankloppen bij een plastisch chirurg , hebben een foto bij van Melania of Ivanka Trump. Moeder en dochter zijn uitgegroeid tot stijliconen in de branche. Dat bevestigen experts.

“Sinds de zomer van 2016 krijg ik meer dames over de vloer die de looks van Melania of Ivanka willen”, zegt Norman Rowe, plastisch chirurg in Manhattan aan The New York Post. Hij verzekert dat de wereld binnenkort niet zal rondlopen vol klonen van de vrouwen. “Ik heb het over tientallen dames, niet over duizenden. Laat ons spreken van een viertal dames per maand die het uiterlijk van de Trumps als voorbeeld geven.” Ook concullega Franklin Rose uit het Texaanse Houston bevestigt de (kleine) trend. “Ik merk dat Ivanka een soort stijlicoon is van de plastische chirurgie”, zegt hij aan USA Today.

Julian de Silva, een plastisch chirurg uit Londen die vorig jaar verkondigde dat actrice Amber Heard ‘het perfecte gezicht’ heeft, zag het voorbije decennium verschillende trends de revue passeren en geeft aan dat de looks van de vrouwelijke Trumps aan populariteit winnen in zijn praktijk.

Trend bij de plastisch chirurg: de ‘Melania make-over’
Foto: Photo News

“Een tijd geleden wilde iedereen eruitzien zoals Angelina Jolie, daarna was de natuurlijke look van Jennifer Aniston hip en nog later streefden veel vrouwen naar de vollere vormen van Jennifer Lopez”, zegt hij in een reactie aan de Britse krant The Guardian. Hij voegt eraan toe dat de familie Kardashian de laatste jaren dé inspiratiebron is. De invloed van dames in de sector van de plastische chirurgie hangt volgens hem nauw samen met hun populariteit in de media. En het toeval wil dat de Trumps nu veel in de media verschijnen.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees