Delphine Boël geeft in het Engels les over kunst aan Oostendse jeugd

Delphine Boël geeft in het Engels les over kunst aan Oostendse jeugd

Foto: Photo News

Oostende -

Delphine Boël mengt zich onder het volk . Niet als miskende koningsdochter maar in de hoedanigheid van kunstenares. Delphine Boël komt naar Oostende les geven over haar kunst aan een groep van 40 jongeren. Een workshop van 2 uur. In het Engels.

Delphine Boël geeft in het Engels les over kunst aan Oostendse jeugd
Foto: Photo News

“Delphine Boël heeft zopas laten weten dat we later deze maand nog een mail van haar mogen verwachten over de materialen die ze nodig heeft voor haar les. Ze heeft nog eens herhaald hoe enthousiast ze is over dit initiatief”, zegt Ewout Vanhoecke van Mu-zee-um.

Mu-zee-um is een kunsteducatieve draaischijf die de wisselwerking tussen de kunsten(aars) en publiek bevordert en stimuleert. Een van de initiatieven is artiesten uitnodigen en hen dan samen met jongeren kunst laten maken. Zo zijn Jan Fabre en Luc Tuymans al langsgeweest in Oostende.

Op vraag van jongeren

“Maar het idee om Delphine Boël als lesgeefster te vragen, komt van de jongeren zelf”, zegt Ewout Vanhoecke. “Een tijd geleden zijn ze naar een tentoonstelling geweest van haar in Brussel. Toen gaven de jongeren al aan dat ze een atelier met Delphine Boël wel zagen zitten.”

Ewout Vanhoecke gelooft niet dat de jongeren kicken op Delphine Boël omdat zij de niet-erkende dochter van koning Albert is. “Jongeren zijn vooral gefascineerd door haar kunst. Boël maakt zeer kleurrijke werken. En ze verwerkt daar opvallende slogans in. Dat slaat aan bij de jeugd.”

LEES OOK: Delphine Boël vangt bot bij rechter: koning Albert II is niet haar wettelijke vader.

Delphine Boël geeft in het Engels les over kunst aan Oostendse jeugd
Foto: ISOPIX

Toen Vanhoecke de vraag van de jongeren binnen had, dacht hij: ik mail gewoon naar Delphine Boël en vaag het haar. Vrij snel mailde ze terug dat ze graag kwam. Samenwerken met jongeren, ze zag het helemaal zitten. Alleen het aanvangsuur (acht uur ’s avonds) vond ze wat laat. Kon dat niet vroeger? En dus begint Delphine op 22 oktober om 19 uur. Ze zal eerst een halfuurtje over haar kunst speken en dan anderhalf uur kunst maken met de jeugd.

Engels

Delphine Boël verhuisde op haar 14de met haar hertrouwde moeder naar Londen. Later ging ze naar een Engelstalige internationale school in Zwitserland. Na haar huwelijk ging ze in de Londense wijk Notting Hill wonen. “Delphine spreekt dus Engels en zal dus bij ons in het Engels lesgeven. Maar dat zal geen probleem zijn voor de jongeren”, zegt Ewout Vanhoecke.

Op vrijdag 20 oktober 2017 van 19:00 tot 21:00 geeft Delphine een kunstles aan jongeren van 15 tot 30 in Mu-zee--um, Romestraat 11A. Er zijn nog een paar plaatsen vrij.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees