Bewoners sociale woonblokken woedend om defecte liften: "Met trappen naar zolder om andere lift te nemen"

Bewoners sociale woonblokken woedend om defecte liften: "Met trappen naar zolder om andere lift te nemen"

Patricia De Vos: “Als ik naar buiten wil, moet ik via de trappen naar de zevende verdieping, daar door de zolderkamers en vervolgens daar de lift nemen..” Foto: lds

Aalst -

De liften in één van de woonblokken van Dewaco aan de Rozendreef in Aalst zijn meer defect dan ze werken. “We moeten via de trappen door de zolder om naar een andere lift te geraken”, zeggen bewoners. “Dit duurt al een maand, dat kan zo niet langer.”

Patricia De Vos (54) heeft een mooi terras in een van de flats van de vernieuwde, sociale appartementsblokken aan de Rozendreef. “Het is wat je er zelf van maakt he”, zegt ze. “Ik woon hier al acht jaar en ben tevreden, maar de situatie met de liften is niet meer leuk. Echt niet.”

Eén van de drie liften in de woonblok is al vier weken defect. “Ik zit op de zesde verdieping”, zegt De Vos. “Als ik naar buiten wil, moet ik via de trappen naar de zevende verdieping, daar door de zolderkamers en vervolgens de lift nemen naar beneden.”

“Boodschappen doen is al zeker een hachelijke bedoening. Ik stop alles in verschillende zakken en keer tot driemaal terug om ze naar binnen te dragen. Met zware tassen doe ik het niet meer: ik ben zo bijna van de trappen gevallen. Hier zitten mensen op het vijfde met kinderen, bejaarden die de trap niet meer kunnen doen... Ik heb zowel Dewaco als de liftenfirma gebeld, maar van niemand kreeg ik een antwoord wanneer dit eindelijk verholpen zal zijn.”

Een andere dame uit de blok beaamt het verhaal. “Wij wonen hier een paar maanden en de lift is al drie keer stuk geweest. Ik heb het bedrijf gebeld en ze zijn het toen direct komen maken, maar dit duurt wel al heel lang.”

Ook Vlaams Belang trok fel van leer en haalde op Facebook zwaar uit naar Dewaco. “Ze houden de mensen gevangen!”, sneert lokaal VB-voorzitter Steve Herman.

Onderdeel ontbreekt

Cathérine Vincent, directeur van Dewaco, repliceert dat er wel degelijk werk van wordt gemaakt. “We hebben het bedrijf diverse malen gebeld, maar zij zeggen ons dat er een cruciaal onderdeel ontbreekt om de lift te kunnen herstellen. Dat valt in de privé ook voor. Dit zal normaal spoedig, zeer spoedig in orde gebracht worden.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees