Verpleegkundige riskeert jaar cel voor verkeersagressie

Verpleegkundige riskeert jaar cel voor verkeersagressie

Foto: rr

Halen -

Het openbaar ministerie heeft dinsdag in Hasselt een jaar cel gevorderd tegen een 40-jarige Halense verpleegkundige voor een geval van verkeersagressie.

Op 13 mei 2015 kwam het aan het Aldi-filiaal in Halen tot een incident bij het verlaten van de parking. De betichte maakte een bruusk manoeuvre en kon daarbij een aanrijding met een bestuurster nipt vermijden. De vrouw maakte gesticulerend haar mening over de man zijn rijkunsten duidelijk. De veertiger ging daarop verhaal halen.

“Ik heb mijn hand op haar schouder gelegd om haar te bedaren. Ik zag ze wild bewegen en vroeg als verpleger of ze hulp nodig had”, verdedigde de verdachte zich. Volgens het parket trapte de man tegen de vrouw haar spiegel en kreeg ze twee klappen. Een medisch attest toonde aan dat ze een hersenschudding, een kneuzing van het jukbeen en een gebroken tand had. Twee getuigen zagen de agressie gebeuren en een van hen noteerde de nummerplaat van de vermeende driftkikker.

De veertiger vroeg de vrijspraak en verdedigde zich vurig waardoor hij schijnbaar meer olie op het vuur goot bij de rechter. Zijn advocaat benadrukte dat de man verpleger en vader van twee is en hoopte zo een zachtaardig karakter te schetsen. De procureur repliceerde dat de man eerder al veroordeeld was voor geweld wegens hooliganisme. Vonnis op 17 oktober.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio