MVP Goran Dragic stopt als Sloveens international na succesvol EK basket

MVP Goran Dragic stopt als Sloveens international na succesvol EK basket

Goran Dragic (rechts) stopt ermee Foto: Photo News

Goran Dragic, die Slovenië zondag naar zijn allereerste Europese titel loodste, stopt als basketbalinternational. Dat heeft de MVP van het voorbije EK in Istanboel dinsdag gezegd. De 31-jarige point guard wil zich focussen op zijn carrière bij de Miami Heat in de NBA.

Met 35 punten, 7 rebounds en 3 assists in de EK-finale was Dragic de absolute uitblinker bij Slovenië. De Slovenen schakelden in de halve finales titelfavoriet Spanje (92-72) uit en zetten in de finale de kroon op het werk tegen Servië (93-85).

“Mijn droom is uitgekomen. Het lijkt me nu het beste om een punt achter mijn carrière als international te zetten”, zei Dragic op een persconferentie in Ljubljana.

“We hebben allemaal een heel moeilijk seizoen achter de rug, zonder veel rust. In de NBA spelen we 82 wedstrijden in de reguliere competitie met een hoop verre verplaatsingen. Het is moeilijk om in vorm te blijven. Daarvoor moet je over mentale weerbaarheid beschikken”, verklaarde Dragic, die past voor de WK-kwalificaties in november.

Ook bondscoach Igor Kokoskov neemt afscheid van de Sloveense basketbalploeg en keert terug naar Utah, waar hij assistent-coach is bij de Jazz.

Corrigeer