Megabenefiet nu zondag met veiling, wandelingen en BV's

Mama’s in de bres voor zieke Max

Deze mama's doen wat ze kunnen om Max te helpen. Foto: jhp

Grimbergen / Humbeek -

Een gouden plaat van Stromae, een gesigneerde plaat van Stan Van Samang en een gesigneerde trui van Fellaini en Dries Mertens. Het zijn maar enkele hebbedingetjes die nu zondag worden geveild ten voordele van Max (6), die hersenstamkanker heeft.

‘Mama's voor Max’ is een grote benefietactie die zondag 24 september geld in het laatje moet brengen voor de zesjarige Max uit Humbeek. Max is het zoontje van Manu Hendrix en Lenny Sterckx bij wie hersenstamkanker is vastgesteld. Grootmoeder Karin De Rycke coördineert de actie.

Karin: “Max heeft een ponsglioom, DIPG, een zeer zeldzame tumor die bij twee tot drie kindjes per jaar voorkomt in België. Omdat de tumor in alle levensnoodzakelijke zenuwen verweven zit, kan hij niet operatief verwijderd worden. De prognose was slecht: een paar weken, maanden.”

Verbetering

Slechts enkele gespecialiseerde instellingen in de wereld voorzien bepaalde hoopgevende behandelingen. De kosten worden niet terugbetaald door het ziekenfonds. Het gezin moet zo'n 300.000 euro ophoesten en zoekt nog 250.000 euro. “Max en zijn gezin zijn nu in Mexico. Hij wordt behandeld in Clinica 0-19 in Monterrey. Sinds de start van de behandelingen merken we een duidelijke verbetering in Max zijn toestand en vaardigheden. Na de laatste behandeling is de vooruitgang enorm. Hij kan weer praten en enkele stappen zetten en daar is hij zielsgelukkig om. Hij heeft van 's morgens tot 's avonds weer een glimlach op z'n gezicht. Er is een kleine afname van de tumor te zien dankzij de therapie en zijn moraal groeit fenomenaal. Onze Max vecht met volle moed tegen de ziekte, maar is zelf nog heel voorzichtig in alles en hij is zich zeer bewust van zijn beperkingen.”

De actie wordt volop gesteund door veel mama's van kindjes uit de Mozaïek, de gemeentelijke basisschool in Humbeek waar Max school loopt. Zij zetten de actie ‘Mama's voor Max’ op, samen met de oma van Max, de SteunMax-vereniging en de gemeente Grimbergen.

De benefietactie ‘Mama's voor Max’ in GBS De Mozaïek biedt een goedgevuld programma. “Iedereen is welkom. Er zijn gesponsorde fiets- en wandeltochten in de voormiddag. In de namiddag vinden optredens plaats en er is ook een veiling en een tombola. Voor de kleinsten is er animatie. We mikken op jong en oud. Onder meer Udo, Nigel Williams en Sergio komen langs.”

De veiling zou veel geld moeten opleveren, want heel wat bekende vedetten staan truitjes, voetbalschoenen, een fiets, cd of andere zaken af. Wie genoeg biedt, kan zondag naar huis met een gouden plaat van Stromae, een shirt van RSC Anderlecht dat door alle spelers is gesigneerd, een gesigneerde fiets van Johan Museeuw, unieke kunstwerken of VIP-tickets.

INFO

www.mamasvoormax.be of via de Facebookpagina SteunMax

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio