Nieuwe luchthaven terminal moet uitgroeien tot 'Le Touquet van België'

De luchthaven van Oostende-Brugge wil haar activiteiten gevoelig uitbreiden. Foto: rr

Oostende -

De Oostendse luchthaven krijgt een Business Terminal voor zaken- en privévluchten. North Sea Aviation Center investeert 1,85 miljoen euro en zal straks onder andere een moderne stalling voor vliegtuigen en helikopters aan te bieden hebben.

De luchthaven Oostende-Brugge is vandaag vooral bekend voor passagiers- en cargovluchten, maar wil haar general aviation-activiteiten (zaken-, privé- en chartervluchten) gevoelig uitbreiden. Vorig jaar werd al een vernieuwd stuk tarmac voor zaken-, trainings-, touring-, en lokale vluchten in gebruik genomen. De Vlaamse overheid investeerde toen 2,5 miljoen euro.

Vandaag wordt een nieuwe stap gezet in de uitbouw van general aviation. North Sea Aviation Center bouwt straks een business terminal op het luchthaventerrein. “In eerste instantie gaat het om privé- en zakelijke vluchten die via de Business Terminal de gewenste service zullen ontvangen”, zegt ceo Jef De Kinder.

“Verder zal NSAC de handling voor vliegtuigen tot 45,5 ton voor zijn rekening nemen en zal het een moderne stalling aanbieden voor vliegtuigen en helikopters. Er zullen ook onderhoudsdiensten aangeboden worden voor vliegtuigen en helikopters. Bijkomende diensten zoals passagiersvervoer, catering, flight planning en verkoop van vliegtuigen behoren ook tot de strategie van het bedrijf.”

De realisatie van de Business Terminal zal fasegewijs gebeuren. “Begin volgend jaar wordt eerst werk gemaakt van de opwaardering van de bestaande hangar 5. De tweede fase zal de bouw van de business terminal inzetten. De terminal moet tegen januari 2019 klaar zijn. In een derde en laatste fase zal de bouw starten van een bijkomende hangar voor verschillende onderhoudsdiensten”, zegt De Kinder.

North Sea Aviation Center investeert 1,850 miljoen euro in het project.

“We willen de goed uitgeruste luchthaven met alle faciliteiten wereldwijd promoten door een service aan te bieden die de luchthaven aantrekkelijk maakt. We willen toeristische en commerciële klanten naar Oostende en Brugge lokken.”

Luchthavenbaas Marcel Buelens neemt het succes van de luchthaven van Le Touquet aan de Franse opaalkust als voorbeeld.

“General aviation maakt momenteel vijf à tien procent uit van de inkomsten, maar we zien veel potentieel in die markt. Wij hebben de ambitie om Le Touquet van België te worden op dit vlak”, zegt Buelens.

Burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A) juicht de investering toe. “Wij evolueren van een stad die enkel in de zomer een toevloed aan toeristen zag, naar een stad dat heel het jaar door tal van activiteiten kan aanbieden. Ik kijk dan ook uit naar deze nieuwe ontwikkeling op luchthaven Oostende. We zijn ervan overtuigd dat dit een meerwaarde zal betekenen voor onze stad en de regio”, besluit Vande Lanotte.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio