VOETBAL3DE PROVINCIALE ARC DE PANNE - T1 Chris Plaisier is opgelucht na eerste drie punten

“Het komt allemaal goed”

“Het komt allemaal goed”

Chris Plaisier: “Met 9 op 15 zou ik heel tevreden zijn.” Foto: Gery Lylon

De Panne -

RC De Panne veegde zondag de nul achter de naam weg met een 2-1-overwinning tegen Houthulst en komt daardoor weer onder de mensen. “Ik denk dat we vertrokken zijn”, aldus coach Chris Plaisier.

“Uiteraard is het voor een trainer en spelers niet aangenaam om de competitie aan te vatten met een 0 op 6, maar toen we de kalender onder ogen kregen, hielden we er serieus rekening mee dat dit kon gebeuren”, zegt trainer Chris Plaisier. “Nu de kop eraf is, denk ik dat we vertrokken zijn. Deze overwinning is alvast goed voor de kopjes. 0 op 9 mocht het niet worden. Houthulst was wel niet de eerste de beste, want zij namen een formidabele competitiestart. Wij hadden ook het verleden tegen, want de voorbije twee jaar konden we nooit winnen van hen.”

“Met Zonnebeke en Hooglede kregen we de voorbije weken twee ploegen te bekampen die door iedereen als titelkandidaten naar voor geschoven worden”, vervolgt Plaisier. “Ondanks het feit dat we tegen hen geen punten sprokkelden, voetbalden we niet onaardig. Met de nederlaag op Hooglede kan ik leven. Zij waren gewoon beter. Tegen Zonnebeke moeten we altijd 2-0 voorkomen, maar het was duidelijk dat de afwerking nog niet op punt stond. Dat was ook nog zo tegen Houthulst, dat gretig van start ging. We ontsnapten aan een 0-2-achterstand, maar daarna leverden twee vrije trappen evenveel doelpunten op. Voor hetzelfde geld stond het aan de rust 4-0 via Dumon en Verbeke. Na de pauze kregen we een herhaling, maar nu was het Berteaux die de score niet kon opdrijven. Toen het even later 2-1 werd, heb ik even gevreesd. Ten onrechte, want verder dan steriele druk kwam Houthulst niet meer.”

Efficiëntie kan beter

“Op Gits willen we volgend weekend bevestigen, daarna komt Proven op bezoek”, vervolgt coach Chris Plaisier. “Het is nog te vroeg om nu al naar cijfers te kijken, maar met een 9 op 15 zou ik heel tevreden zijn. Uiteraard ligt er nog werk op de plank, maar de fysieke paraatheid is er al. De efficiëntie voor doel moet nog beter, maar ik panikeer niet. Het komt allemaal wel goed.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio