Pink gerust een traantje weg: deze dames willen record ajuinsoep maken verbreken

Pink gerust een traantje weg: deze dames willen record ajuinsoep maken verbreken

De duikbrillen liggen al klaar om niet te veel traantjes te laten tijdens het schillen. Foto: lds

Aalst -

De duikbrillen en de handschoenen liggen al klaar: Hilde Michiels en Els Van Wesemael uit Aalst gaan tweeduizend kilo ajuinen schillen om het wereldrecord ajuinsoep maken te verbreken. De opbrengst gaat naar de Levensloop, het initiatief voor (ex-)kankerpatiënten.

Hilde Michiels (50) en Els Van Wesemael (43) zijn helemaal klaar voor hun bijzondere uitdaging. “Het is begonnen vanuit de droom van mijn man”, vertelt Els Van Wesemael. “Die heeft een transportbedrijf in levensmiddelenvervoer en vervoert onder meer chocolade en bier. Al vijftien jaar zegt hij dat hij graag eens één van zijn tanken zou vullen met verse soep. En we dachten: waarom niet?”

“We wilden het ook wel combineren met een goed doel”, zegt Els verder. “Daarom hebben we besloten dat we het record in het Guinness Book of Records gaan proberen breken.”

De vrouwen worden bijgestaan door hun halve trouwboeken die beiden een transportbedrijf runnen. Transport Verbeken doet de soep in de citerne en Transport Remitrans zorgt voor de bevoorrading.

Frans recept

Concreet moet om het wereldrecord te breken, echte ‘Franse ajuinsoep worden gemaakt. “Compleet met kaas, croutons en gekaramelliseerde ajuin”, vertelt Hilde Michiels. “Het wereldrecord ligt nu op vijfhonderd liter, wij gaan dat optrekken naar zeshonderd.”

In totaal gaan ze echter veel meer maken. “Rond de 5.000 liter”, zeggen de vrouwen. “Anders zijn we beperkt in onze middelen om te doneren aan Levensloop. Een deel gaat in een reservoir om Franse ajuinsoep van te maken, de rest wordt in kleine volumes verkocht. We hebben duikbrillen en handschoenen klaarliggen voor de vrijwilligers die mee de handen uit de mouwen steken.” De Levensloop vindt op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober plaats in het Osbroekpark in Aalst. Teams van lopers lossen elkaar 24 uur lang af tijdens een estafette rond het parcours, waarvoor ze zich laten sponsoren. “We doen zelf ook mee met een team”, zeggen Michiels en Van Wesemael. “Als we het doen, doen we het goed!”

Deelnemen om te steunen kan nog via levensloop.be/aalst. De soep zal geserveerd worden op zaterdag 30 september om 12 uur met twee gerechtsdeurwaarders, en hopelijk veel toeschouwers. Ook de stad Aalst zal een portie aankopen om te verdelen tijdens Open Bedrijvendag.

INFO

www.levensloop.be/aalst

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees