Man die zichzelf in brand stak aan Brussels justitiepaleis had psychische problemen

Man die zichzelf in brand stak aan Brussels justitiepaleis had psychische problemen

Archiefbeeld. Foto: BELGA

Brussel -

De man die zichzelf dinsdagavond in brand heeft gestoken aan het Brusselse justitiepaleis, is een 32-jarige Belg die al geruime tijd met psychische problemen kampte. Dat meldt het Brusselse parket. Uit het onderzoek blijkt dat de man volledig alleen gehandeld heeft, aldus nog het parket.

LEES OOK: Man steekt zich in brand vlak bij Justitiepaleis

“Op de camerabeelden is te zien hoe de man even na 21.00 uur aankomt op de loopbrug”, zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. “Hij is alleen en heeft een rugzak bij zich. Hieruit haalt hij een plastic fles en overgiet zichzelf met een vloeistof. Telkens wanneer er andere voetgangers langs hem lopen, draait hij zich om, zodat niemand de fles kan zien. Op een gegeven moment steekt de man zichzelf in brand en springt hij over de reling. Hij stort te pletter beneden aan de lift.”

De hulpdiensten en de politie Brussel Hoofdstad/Elsene waren snel ter plaatse, maar de man overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

“De politie heeft zowel bovenaan de lift als onderaan een perimeter ingesteld”, gaat de parketwoordvoerster verder. “Het labo van de federale politie en de wetsdokter zijn ter plaatse gekomen. Uit het onderzoek is gebleken dat de man alleen heeft gehandeld en niets geroepen, noch gezegd heeft tegen omstaanders. Het gaat dan ook meer dan waarschijnlijk om zelfmoord.”

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees