Het Belgische Renson blijft nog zeker drie jaar bij Team Sunweb

Waregem -

Het Waregemse bedrijf Renson tekende een nieuwe overeenkomst voor drie extra jaren cosponsorschap bij Team Sunweb. Twee jaar geleden sloot Paul Renson - van de gelijknamige Waregemse fabrikant in ventilatie, zonwering, terrasoverkappingen en gevelbekleding - een eerste deal af. Het legde beiden geen windeieren. Alleen al dit jaar werd de Giro gewonnen met Tom Dumoulin, waren er de vier ritzeges in de Tour, de bolletjestrui en het groen en zondag nog de twee wereldtitels (mannen en vrouwen) in het ploegentijdrijden.

Het is de bedoeling dat in de toekomst ook Vlamingen worden opgenomen in het Development Team zodat deze Duitse Worldtourploeg ook nieuwe Sam Oomens of Tom Dumoulins van Belgische bodem kan leveren.

Het Belgische Renson blijft nog zeker drie jaar bij Team Sunweb
CEO’s Iwan Spekenbrink en Paul Renson

“Team Sunweb’s ‘Keep Challenging’-filosofie is de ultieme benadering om als team de vooropgestelde doelen te bereiken, maar ook als organisatie om de grenzen af te tasten”, stelt ceo Paul Renson. “Terwijl je tegelijkertijd de lat hoger legt om het maximum uit het collectief te halen van de individuen binnen het team. Dit is niet alleen voor sport een fantastisch voorbeeld, maar even goed voor bedrijven als het onze. We zijn ook heel blij dat Sunweb zich engageert om zo’n visie ook uit te dragen onder de volgende generatie wielertalenten in ons eigen land.”

De ceo van Dumoulins ploeg, Iwan Spekenbrink spreekt gelijkaardige taal. “We waren vanaf onze eerste ontmoeting al gecharmeerd door de intelligentie en innovatieve manier waarop het bedrijf anticipeert op de toekomst. Da’s een van de vele kwaliteiten die Renson en Team Sunweb gemeen hebben.”

Louis Vervaeke (Lotto-Soudal) en Edward Theuns (Trek-Segafredo) zijn de Vlaamse nieuwkomers in Dumoulins ploeg. Zico Waeytens (Veranda’s Willems-Crelan) en Bert De Backer (Vital Concept) verlaten het team.

Een geslaagd huwelijk dus, bekroond met een fantastisch seizoen en een nooit geziene dubbele wereldtitel voor zowel de mannen- als vrouwenploeg op het wereldkampioenschap ploegentijdrit in Bergen (Noorwegen )

Corrigeer