Reeks verkrachtingen houdt Rome in de ban: toeriste vastgebonden en misbruikt in park

Reeks verkrachtingen houdt Rome in de ban: toeriste vastgebonden en misbruikt in park

De politie op zoek naar sporen in Villa Borghese. Foto: AP

De burgemeester van Rome vraagt om de beveiliging in de stad te verhogen nadat een toeriste er vastgebonden werd, bestolen en daarna verkracht. Ze spreekt van “een zwarte september voor Italië” na tal van verkrachtingen in het land in de afgelopen maand.

Een Duitse toeriste in Rome zou bestolen, vastgebonden en verkracht zijn in het park Villa Borghese in Rome. Het zou de voorlopig laatste verkrachting worden in een reeks die hoog oploopt in het land. De burgemeester van Rome, Virginia Raggi, vraagt nu voor meer patrouilles en camerabewaking in de stad.

De toeriste werd maandagnacht naakt en vastgebonden aan een paal gevonden door een taxichauffeur die haar bevrijdde en de politie verwittigde. De vrouw werd opgenomen in het ziekenhuis en verklaarde dat haar aanvaller een jonge man van rond de twintig moet zijn geweest, “vermoedelijk een buitenlander”. Haar belager zou ook nog veertig euro gestolen hebben van het slachtoffer.

De burgemeester vroeg meteen ook om speciale wetten in te voeren, al ging ze daar niet verder op in.

(lees hieronder verder)

Vorige week nog werd een Belgische toeriste aangerand in Rome. Het twintigjarige meisje was met enkele vrienden iets gaan drinken in een Ierse pub in de stad. Daar leerde ze een Israëlische man kennen, met wie ze de pub verliet voor een wandeling. Op de trappen van de Basilica di Santa Maria probeerde hij het meisje te verkrachten. De politie kon maar net op tijd tussenkomen.

Dat nieuws volgde op dat van een Finse toeriste die vorige week verkracht werd vlakbij het Termini treinstation en twee Amerikaanse studenten die begin september aangerand zouden zijn geweest in Firenze door twee agenten nadat die hen een lift naar huis hadden aangeboden. Beide agenten die bij die zaak betrokken waren, zijn geschorst tot het onderzoek afgelopen is.

In augustus kwamen er ook nog berichten aan de oppervlakte van een Poolse toeriste die slachtoffer werd van een groepsverkrachting in Rimini.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees