LottoNL-Jumbo versterkt selectie met Amerikaans talent Sepp Kuss

LottoNL-Jumbo versterkt selectie met Amerikaans talent Sepp Kuss
Brussel -

Team LottoNL-Jumbo heeft de Amerikaan Sepp Kuss voor twee vastgelegd. Dat maakte de Nederlandse WorldTour-formatie woensdag bekend. De 23-jarige Kuss komt van het Amerikaanse continentale team Rally Cycling. “Hij geldt als een sterke allrounder die bergop goed uit de voeten kan”, luidt het.

“Kuss is ons opgevallen in de Tour of California. Sindsdien zijn we hem gaan volgen en hebben we hem intensief getest”, licht sportive director Merijn Zeeman van Team LottoNL-Jumbo toe. “Hij heeft een achtergrond als mountainbiker en zit pas kort op de racefiets. Hij heeft nog veel ruimte om zich verder te ontwikkelen en daarvoor krijgt hij bij ons de tijd.”

De Amerikaan verwacht veel van zijn overgang naar LottoNL-Jumbo. “Ik ben zeer verheugd. Het team heeft een goede staat van dienst wat betreft het opleiden en ontwikkelen van jonge renners en dat geeft mij het vertrouwen dat dit voor mij de juiste keuze is om hogerop te komen. Ik hoop veel op te steken van de ervaren renners en me verder te ontplooien als klimmer, maar ook in het tijdrijden. Ik kijk ernaar uit om uit te vinden welke koersen me het best liggen”, aldus Kuss.

Corrigeer