Legaal sterven of illegaal leven

Het verhaal van Sofie (8) is zo aangrijpend, dat haar vader het mag gaan uitleggen in Spanje

Ouders van achtjarige Sofie die ondraaglijk lijdt, vinden gehoor bij Spaans parlement. Video: TVL

Maasmechelen - Sofie Voncken (8) lijdt aan een onbehandelbare vorm van epilepsie. Enkel medicinale cannabis kan haar leven redden, maar het gebruik ervan is illegaal in ons land. Toch is ze dankzij het gebruik ervan nog steeds springlevend. Een opmerkelijk verhaal, dat haar ouders nu voor het Spaanse parlement mogen gaan vertellen.

Bij de Vlaamse politici blijft het opvallend stil over de kwestie, al vindt haar papa Jean-Pierre ook bij minister van Volksgezondheid Maggie De Block stilaan gehoor: "We hebben nu ook een uitnodiging gekregen om daar persoonlijk te verschijnen", vertelt hij. Maar ook in Spanje zijn ze geïnteresseerd. "We hebben een uitnodiging gekregen van een Spaanse partij om daar op 6 oktober voor het parlement het verhaal van onze dochter te doen." Intussen hebben de ouders van Sofie elke dag de keuze tussen legaal sterven of illegaal overleven.

LEES OOK. Sofie (8) moet kiezen tussen legaal sterven of illegaal leven nadat dokters er niet in slagen haar epilepsie onder controle te krijgen 

Sinds augustus heeft Sofie overigens een eigen website, waar mensen de petitie voor legalisering van medicinale cannabis kunnen tekenen. De teller staat intussen al op 6.202 ondertekenaars. De petitie tekenen, kan via deze link.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio