Honderden fans met ticket toegang tot Foo Fighters-concert geweigerd

Honderden fans met ticket toegang tot Foo Fighters-concert geweigerd

Foto: Geert Van de Velde

Honderden Londense fans van Foo Fighters hielden een kater over van het concert van de Amerikaanse rockband. Die speelde dinsdagavond voor 20.000 toeschouwers in The O2, maar een hoop mensen mocht ondanks een ticket niet binnen.

Eén concert zouden Dave Grohl en zijn kompanen van Foo Fighters geven in Londen. Geen wonder dat de 20.000 tickets voor het concert dan ook in geen tijd de deur uit waren. Helaas draaide het concert voor heel wat Londense fans uit op een ferme ontgoocheling.

De reden daarvoor: je mocht de immense concertzaal alleen binnen als de naam op je identiteitskaart overeenkwamen met de naam op je ticket. Wie dus een ticket van iemand had overgekocht, mocht er niet in.

Boegeroep

Dat leverde een pak slechte reacties en boegeroep op aan de zaal. Na hevig aandringen mochten enkele tientallen fans alsnog binnen, maar op dat moment waren honderden anderen al ontgoocheld naar huis vertrokken.

“Het spijt ons heel erg dat het zo gegaan is”, laat Foo Fighters weten. “We zijn heel gefrustreerd, net als concertorganisator SJM en de mensen van de concertzaal zelf.”

Op vraag van Foo Fighters

SJM laat weten dat het op vraag van de band was dat de strenge identiteitscontrole gebeurde - “om piraterij tegen te gaan” - maar betreurt de feiten. “Het is mensen met slechte bedoelingen toch gelukt om kaartjes door te verkopen voor veel geld. Koop dus nooit tickets van mensen die je niet kent, alleen van erkende instanties.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees