Volleybal1ste divisieAvanti Aalter - Jolien Carrebrouck bevestigt haar basisstek

“Het was leuk spelen”

“Het was leuk spelen”

Jolien Carrebrouck: “Onze riante zege zwengelt het vertrouwen aan.” Foto: Marc Van Hecke

Aalter -

Omdat Aalters kern fel is gewijzigd en vooral is verjongd, was het voor de openingsmatch koffiedik kijken. Met opposite Jolien Carrebrouck (21) als sterkhouder versloeg Avanti echter zijn gouwgenoot Meerbeke zeer overtuigend met 3-0.

Is dit voor Aalter een overgangsjaar?

Jolien Carrebrouck: “We mogen niet elk volleybalseizoen beschouwen als een overgangsjaar. Dat deden we al vorig jaar, nadat setter Mieke Van Damme onze club verliet. Met passeur Eline Van Parys, opposite Anne-Sophie Buyse en hoekaanvaller Adeline Lemey zijn we wel drie ervaren speelsters kwijt. In hun plaats kwamen vier jongeren die bij Avanti hun jeugdopleiding genoten. Die verjonging is niet negatief. Onze groep heeft nog een grote groeimarge. We moeten in onze mogelijkheden geloven en voluit voor een ereplaats gaan.”

Wie mocht starten?

Setter Julie Mattheeuws, de middenblokkers Jolien Vanheule en Jolien Degraeve, hoekaanvallers Jane Minnebo en Sien Vercruysse, libero Bieke Busschaert en ik als opposite. Zes van die zeven speelsters hadden ook vorig seizoen een basisplaats. We moesten dus mekaar niet zoeken. Enkel ik was nieuw, maar eind vorig seizoen mocht ik ook al enkele keren starten in plaats van opposite Buyse.”

Verliep de match naar wens?

“De sfeer en de communicatie op het terrein waren optimaal. Het was leuk spelen, omdat we weten dat bij falen op de bank degelijke alternatieven klaar zitten om in te vallen. Vooral voor de hoekaanvalsters is de concurrentie groot. Ook Sien Vercruysse, Hanna Byl, Emma Borghart kunnen als oppposite fungeren. Dat houdt ons allemaal scherp.”

Kregen jullie veel repliek?

“Omdat we mekaar meteen vlot vonden, startte Aalter sterk. Via 9-3 en 17-9 reven we met 25-16 de eerste deelwinst binnen. We verwachtten meer tegenstand van Mevoc. Die nieuwkomer promoveerde als vicekampioen, maar stond onder zware druk. Na het inbrengen van een andere spelverdeler, haalde Meerbeke in set twee een hoger rendement. We lieten enkele steken vallen, maar dankzij diverse opslagreeksen wonnen we toch met 25-18.”

Was ook de derde set een makkie?

“Niet zelden keert het tij in de derde set. We waren echter niet te euforisch en bleven op onze hoede. Het werd zelfs een walk-over (25-13). Onze riante zege zwengelt alvast het vertrouwen aan.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio