Man probeert vrouw te wurgen met wie hij twee keer trouwde

Gent -

Twee keer trouwen met dezelfde vrouw en haar proberen te wurgen wanneer ze hoogzwanger is. Daar mocht een Turkse Gentenaar gisteren voor de rechter wat uitleg over komen geven.

Op je tweeëntwintigste trouwen met een vrouw die je van haar nog pluim kent, is geen goed idee. Drie maanden later scheiden en direct daarna opnieuw trouwen met dezelfde vrouw, is dat nog veel minder. Helemaal misging het toen de Turkse man van het koppel in mei vorig jaar zijn hoogzwangere echtgenote in een zoveelste bui van razernij probeerde te wurgen.

De vrouw overleefde en vluchtte naar een opvangcentrum. Het zoontje werd uiteindelijk gezond en wel geboren. Haar man werd opgepakt en verklaarde aan de onderzoeksrechter dat het allemaal de fout was van zijn vrouw. “Ze was jaloers en manipulatief. En bovendien, ik heb haar maar een paar lapjes gegeven. Aan haar hals ben ik trouwens nooit geweest.”

Het parket vorderde zeven maanden cel en een boete van 900 euro. De advocaat van de Turkse man probeerde de meubelen te redden door het milieu te schetsen waaruit het koppel afkomstig is. “Zowel zijn als haar ouders zaten er te dicht op. Ze zijn te jong getrouwd en hebben te weinig genoten van hun vrijheid. Cliënt is ondertussen voor de derde keer getrouwd en dit keer klikt het wel.” Vonnis op 18 oktober.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees