Lochristi heeft voor haar al lang geen geheimen meer: van de Standaard Boekhandel naar het gemeentehuis en naar ’t Lang leven, la Bekkari rijdt er zonder gps naartoe. Nu zocht ze het voor haar uiteenzetting net over onze gemeentegrens, maar gesteund door een flinke klad Sana-adepten uit Lochristi. Daaronder natuurlijk ook Sofie Van Slycken van de biowinkel, die drie passende hapjes serveerde uit evenveel keer “Nooit meer diëten.”

Is gezonde voeding niets voor mannen, of eten ze gewoon braafjes wat vrouwlief hen voorschotelt? Feit is dat er gisteravond niet meer dan een handvol manspersonen aanschoven voor de lezing. “Ik hoop dat jullie uit vrije wil zijn meegekomen”, grapte Bekkari, die vooral in haar nopjes was met de nieuwe voedingsdriehoek annex bewegingsdriehoek die eergisteren werd voorgesteld: “Ik ben best trots op het resultaat, want het bevestigt de Sana-methode waar ik eigenlijk al tien jaar mee bezig ben. Groenten als hoofdingrediënt van onze maaltijden dus, waarin ook nog wel plaats is voor aardappelen en gezond brood, maar met vlees helemaal onderaan de omgekeerde driehoek.”

Laat je gaan... voor 20 %

Uit de eetfilosofie van Bekkari onthouden we dat je niet van vandaag op morgen moet overschakelen op andere eetgewoonten, laat staan op een strikt dieet. De nieuwbakken VTM-kok focust op de stap-voor-stap-methode en gaat ervan uit dat er niets is wat niet mag. Ideaal is het wanneer we 80 % bewust gezond eten, wat dus impliceert dat we ons voor de resterende 20 % mogen laten gaan, lees genieten van een groot pak friet met mayonaise, chocoladetaart of een joekel van een steak van 250 gram.

Na de lezing was het in file aanschuiven voor de gratis hapjes en voor de obligate signeersessie. Opvallend ook hoeveel mensen daarbij hun persoonlijk eetverhaal op een drafje wilden komen doen bij Sandra Bekkari, daarbij rekenend op een mentaal duwtje in de rug van iemand die het allemaal wel weet en begrijpt. Ook heel veel complimenten voor haar dagelijks programma op VTM.  “Ge doet dat echt goed, ik herken mezelf er in, want ik kan ook niet overweg met een mes” was wel de grappigste uitspraak van de avond, die trouwens werd beaamd door Bekkari:  “Toen ik voor het eerst ging samenzitten met de VTM-directie om samen iets te doen, heb ik ze gewaarschuwd dat ik geen chefkok was, en dat ik desnoods wel een basisopleiding wou volgen, maar dat was niet nodig. We maken het programma net charmant door het spontaan en echt in beeld te brengen, inclusief het gepruts met een mes."

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio